Pogledajte šta sprema još jedan odličan Indirekt



Sviđa ti se? Javi ostalima!

REGIJA JE I DALJE ŽARIŠTE ODLIČNE MUZIKE

Pogledajte šta sprema još jedan odličan Indirekt

Festival koji je u svojim ranim počecima otkrivao bendove poput Lovely Quinces, Stray Dogg, Side Project, Jonathan, Ti, Punčke... i ove godine donosi najintrigantnija nepoznata imena nezavisne muzičke scene. Nakon uspešnog jesenjeg Indirekta u Beogradu koji je  uobličen Showcase festivalom, organizatori s ponosom najavljuju 6. letnji Indirekt Music & Art festival. U Savudriji, u Kampu Veli Jože kod Umaga, od 7- 10. juna čekaju vas brojna iznenađenja!

INDIREKT FESTIVAL 2018.

Da, već šestu godinu zaredom ova umaška ekipa uspešno zaobilazi mainstream i odaje počast indie – nezavisnoj muzici i umetnosti, kojoj u fokusu nije novčana zarada, već ona duboko duhovna. Ako ste mislili da je takvo što nemoguće, onda još niste bili na Indirekt festivalu – festivalu koji ne samo da nema klasičnu publiku, nego je publika ujedno i izvođač, a izvođač je publika. Zbunjeni? Nemojte biti.

Poanta je da granica nema, one ne postoje, a i one postojeće uspešno rušimo. Zašto? Zato što samo tako umetnost može postići svoj puni potencijal, te samo tako Indirekt festival može ispuniti svoju zadaću – pružiti posetiocima i izvođačima jedinstveni festivalski događaj. Stoga – vreme je da vam predstavimo prvi talas ovogodišnjeg line upa.

 

TúS NUA, SVEMIRKO, DOGS IN KAVALA, JUNE I IVICA

 

Kada te svi proglase glazbenim iznenađenjem godine, ostaneš pomalo i sam iznenađen – dogodilo se to i zagrebačkom tročlanom sastavu Tús Nua, koji je svojim prvencom Horizons pokorio domaću muzičku scenu. Svoje studijsko izdanje Jordi Ilić, Jelena Božić i Matea Milevoj najavile su singlovima "Matches" i "Geysir", a ako još slučajno niste – njihov najhvaljeniji album 2017. godine, možete poslušati na Bandcampu. Pesma „Fight" im je u etru KEXP-ja proglašena pesmom dana, a odnedavno su postale i deo muzičke etikete iz Seattlea Weltraum-Wal Records. Devojke su uspele detalje svakodnevnog života pretočiti u atmosferičnu muziku kratkih tekstova, dvojakih značenja, koja vas vodi na putovanje koje se može iskusiti na nebrojeno mnogo načina.

 

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=auzTwBUUl7o

 

Svemirko je doslovno ono što mu i ime kaže – van ovog sveta, van svake serije, van svakog planeta. Da, kultni je to projekt Marka Vukovića, koji je toliko svemirski da te ne može ostaviti ravnodušnim.  Indirekt je prepoznao Svemirka dok je još nastupao kao  Kimekai i Nikonar, a kao jedan i drugi nastupao je na pozornicama Indirekta u Beogradu i Zagrebu. Sada je vreme da s bendom pokaže sve tajne svemira u Istri – mestu s najvećim teleskopom u zemlji. Predstaviće nam album Vaniliju, koji uho miluje poput vanile na jeziku. Svemirko je najveći dokaz da synth pop, nostalgija i ples najbolje idu u emo-macho pop kompletu.

 

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=4GfLhRS4geM

Na Indirekt Showcase festivalu u Beogradu mlada perspektivna trojka Dogs in Kavala se posebno istakla energijom te su pozvani i na letnje izdanje festivala u Umag. Bend je 2016. u zgradi BIGZ-a spojila ljubav prema muzici. Inspiraciju crpe iz beogradske svakodnevice, snova i podsvesti, surf melodije 60-tih, psihodelije 70-tih i novog vala psych-a. Hipnotizujući bubnjevi, bass koji vozi bez daha, meki vokali i izreverbirana gitara će nas teleportirati ravno na plažu Indirekta.

LINK:https://www.youtube.com/watch?v=UaLegw6OHWs


Iz susedne Srbije stiže i indie duo Ivica. Ivan Kačavenda (akustična gitara, vokal) godinama poeziju pretvara u muziku i privlači pažnju sve zanimljivijim izdanjima i pristupima stvaranju muzike, što je kulminiralo primanjem Aleksandre Andonovske u bend i najnovijim albumom „Kakvi ste to ljudi" (2018, izdavačka etiketa Kontra). Lo-fi zvuk ovog albuma, šaputajući vokal i minimalistički lirski pasaži od noise popa do rocka, potiču introspekciju u pokušaju definisanja odnosa između pojedinca i mediokriteta.

 

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=HvdjrAEQWVE

 

Tri godine su prošle od nastupa PMG Kolektiva na Indirektu, no čekanju je došao kraj. Organizatori su napokon pronašli bend iz Makedonije koji će se pridružiti line up-u festivala.


June 
su entuzijastična petorka zaljubljenika u glazbu iz Skoplja. Svojim zvukom odskaču od svih bendova s našeg područja pa skoro čak i kontinenta. Unose osveženje hodajući emotivnom stranom indie popa i amerikane uz dozu akustičnog countryija. U svojoj karijeri su svirali na mnogim velikim pozornicama poput Szigeta, EXIT-a i vodećih showcase festivala, osvajali nagrade, ali kod nas su i dalje nepoznat bend. S najnovijim albumom "Living For The Weekend" su ostavili neizbrisiv trag na makedonskoj muzičkoj sceni. Muzika.hr za njih kaže da su „Nezasluženo ispod radara", no sada kada ih je i Indirekt radar detektovao, vreme je da ostave trag u našim srcima.

 


Toliko za sada - Očekujte interaktivne muzičare, umetničke, književne, video i foto radionice, bogatu gastro ponudu, odmaranja u chill zoni i kao i uvek, najbolji provod i line up do sada. Rezervišite drugi vikend juna za Indirekt – svetionik nezavisne umetnosti i probudite sva svoja čula.  Informacije o festivalskim paketima i programu uskoro!

LINK NA EVENT NA FB: https://www.facebook.com/events/2033056350292220/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku