Poznat program drugog Palanačkog Dunav festa, počela prodaja ulaznica



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Za sve ljubitelje dobre zabave, muzike i letnjih avantura, Palanački Dunav fest pripremio je brojna iznenađenja za drugo izdanje koje će biti održano 15. i 16. juna u Bačkoj Palanci.

Jedno od iznenađenja i noviteta je da će postojati dve festivalske bine na kojima će nastupati neki od najtraženijih izvođača.

Prve večeri festivala, 15. juna, na Rock bini takmičiće se pet mladih bendova odabranih po konkursu koji je nedavno završen, a kao revijani bend nastupaće Osmi dan. Na konkurs se prijavilo preko 60 bendova, a imena odabranih biće poznata u narednih nekoliko dana. Bend koji bude pobedio pridružiće se revijalnim izvođačima na Rock bini 16. juna.

Drugog dana nastupaju: Atheist Rap, Pero Defformero, Gužva u 16-ercu, Tri kapljice, Viva Vops i pobednički bend prve večeri.

Spremite se i za žurke do ranih jutarnjih časova za koje će na DJ bini biti zadužene ekipe Wet Dreams, Late Night Consumption i Cheeka & BaloO.

Ulaznice mogu da se nabave na svim Gigstix prodajnim mestima kao i online na gigstix.com. Ograničen broj kompleta ulaznica za oba dana moći će da se kupe po ceni od 500 dinara odnosno po ceni od 800 dinara za komplet VIP ulaznica. Nakon promo perioda cena kompleta biće 700 dinara odnosno 1000 dinara za VIP komplet, a na dan početka festivala 15. juna cena kompleta za oba dana biće 1000 dinara dok će za komplet VIP ulaznica za oba dana biti potrebno izdvojiti 1200 dinara. Pojedinačne ulaznice biće dostupne samo na dan održavanja festivala i to po ceni od 500 dinara.

O izvođačima

Pank-rok grupacija Atheist Rap je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom "Maori i Crni Gonzales"(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u celom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma "Wartburg limuzina" ih "dovozi" na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana. Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po regionu (EXIT – main stage, INmusic Zagreb – main stage , Belgrade Calling , Beerfest Belgrade,  Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent festival –Maribor, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend -Skopje, Lake fest Nikšić, Lastovo - otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe, Koncert godine i mnoge druge), a binu su delili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.

Pero Defformero su verovatno prvi gastarbajtersko-hipsterski bend sa ex-YU prostora koji su energiju i pompeznost heavy metal muzike spojili sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili. Bend je osnovan davne 1993. godine i vremenom je dobijao sve više sledbenika, pa mu se uz zasluženi status utemeljivača jednog sasvim novog žanra, može zahvaliti i na čitavom spektru novih bendova koji su se pojavili u kasnijim godinama. Pero Defformero je bend koji nudi jedinstveni audio-vizuelni doživljaj muzike, te se on može uporediti jedino sa prvim seksualnim iskustvom: Nebitno da li je doživljaj bio nežan, strastven i dugačak ili kratak i smešan, sa jednom činjenicom slažu se svi – pamti se celog života!

Pank-rok bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka (Hrvatska) osnovan je 1993. godine. Nakon višegodišnjeg delovanja 1999. godine izlazi njihov prvi studijski album "Čir na 12-ercu" u izdanju Croatia Records. Širu popularnost u regionu stiču izdavanjem drugog albuma "Punk urac" za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Treći, za sada najuspešniji, album pod nazivom "Je ne regrette rien" snimaju na Pejićevim salašima pored Novog Sada, u sada već renomiranom Socijala studiju,  te ga Geenger records objavljuje 2012. godine. Prvim singlom i spotom sa ovog albuma za pesmu "Mene više nema" su se vinuli na vrh regionalnih top lista.

Osiječki pankeri su dobitnici nekoliko nagrada u svojoj karijeri a posebno vredi izdvojiti prvu nagradu publike i žirija na "ART & MUSIC" festivalu u Puli 1998. godine. Gužva u 16-ercu je godinama unazad jedan od koncertno najaktivnijih bendova u celom regionu, a bili su i prvi bend iz Hrvatske koji je nastupao u Irskoj. U sklopu te turneje nastupili su još i u Austriji i Nemačkoj.  Poslednjih godina su svirali na nekoliko najvećih festivala na našim prostorima (Exit, Arsenal Fest, Lake Fest…). U toku je snimanje njihovog novog albuma, čije objavljivanje možemo očekivati do kraja ove godine.

Tri kapljice, ženski rok trio iz Novog Sada, objavio je do sada tri singla za pesme: „Hajde", „Jaka" i „Girls", kojima su najavile svoj debi album koji je već u celosti snimljen i produciran u kultnom novosadskom studiju „Do Re Mi". Album će tokom proleća objaviti Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS). Posle ulaska u finale Demofesta u Banja Luci i samo dva objavljena singla, bend je dobio priliku da leta 2017. čak dva puta nastupi na Exit festivalu. Jednom na Future shock bini gde su imale jedan od dva najposećenija nastupa na ovoj bini tokom celog trajanja festivala, a drugi na Main bini gde su imale zadovoljstvo da svojim polučasovnim setom otvore jedno veče festivala. Usledio je poziv i za nastup na Koncertu godine koji se svake godine tradicionalno održava u novosadskom Spensu, ali su zbog povrede ruke basistkinje benda bile prinuđene da ga otkažu. Pošto je ta povreda sanirana, bend se vraća koncertnim aktivnostima, a na nastupu na PDF festivalu publika će biti u prilici da uživo čuje pesme sa njihovog debi albuma.    

Viva Vops je beogradski bend osnovan 2016. godine, a čine ga muzičari koji se već 15 godina bave alternativnom muzikom. Muzički pravac kojem pripadaju je fuzija repa, panka, roka, metala i popa. Ubrzo po osnivanju učestvovali sun a Beogradskom autorskom rok festival (BARF) gde su osvojili treće mesto, a nakon toga napravili su značajan korak u karijeri pobedom u trećem serijalu televizijskog takmičenja Bunt Rok festivala. Nakon ove pobede usledio je niz gostovanja na svim značajnijim festivalima u zemlji i regionu (Arsenal fest, EXIT, Demofest, ŠLF, Lovefest, Rock Village fest, Belgrade Beer fest, Bedem fest). Veoma zapaženo prošli su i nastupi na KST maskenbalu u Beogradu, kao i na Koncertu godine u decembru 2017. godine.

Wet Dreams je dobro poznati sastav iz Novog Sada, а čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec.

Pokrenuo ga je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Do sada su uspešno organizovali masovne klupske, ali i open air žurke na kojima se uz seksi deep/tech house zvuk đuskalo do ranih jutarnjih časova. Wet Dreams je poznat po odličnom provodu čiji su glavni sastojci dobra muzika, nasmejani ljudi i puno pozitivne energije i sa jedne i sa druge strane DJ pulta.

Late Night Consumption je underground techno etiketa iz Novog Sada koju čine Nikola Bajić (Adwarf), Nikola Stanisavljević (Sten) i Miloš Milić (Soot). LNC je ideja nastala nakon zajedničkog nastupa na Exit festivalu 2016, a izrasla je u jedan od sinonima novosadske underground scene. Osim Exit festivala, članovi LNC-a iza sebe imaju nastupe u gotovo svim relevantnim klubovima u Srbiji, a u sklopu svoje rezidenture u novosadskom klubu Tunnel bili su domaćini imenima kao što su Dario Zenker, Ness, Mario Berger, A//O... Pored ove rezidenture jedan od simbola Late Night Consumption etikete jesu višednevne žurke na lokacijama u okolini grada, pod nazivom LNC BBQ. Publici PDF-a Late Night Consumption će se predstaviti u punom sastavu u sklopu LNC Showcase večeri. "Vidimo se na podijumu!", poručuje LNC ekipa.

Muzički duo Cheeka & BaloO, DJ & perkusije, čine rođena braća Miljan Vulinović a.k.a. Cheeka i Stefan Vulinović a.k.a. BaloO iz Bačke Palanke. Cheeka & BaloO spajaju elektroniku sa čistom akustikom i sa velikom količinom energije i svežine u setovima a pre svega ljubavi prema onome što rade.

Palanački Dunav fest (PDF) prvi put je održan 16. juna 2017. godine, a za nezaboravan provod i atmosferu bili su zaduženi Goblini, Brkovi, Iskaz, PogonBGD, Divlje svinje i O!kača. Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije Bačka Palanka.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku