BELDOCS NA BIS DANAS U DOBu i DKCu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

BELDOCS NA BIS
Danas u Domu omladine i Dvorani kulturnog centra
 
Večeras, svečanim zatvaranjem u novootvorenoj Kombank dvorani, zavšiće se 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, premijernim prikazivanjem filma rediteljke Senke Domanović „Okupirani bioskop". Tokom ovih osam festivalskih dana, na Beldocsu je prikazano 98 filmova, podeljenih u 14 programskih celina u 11 bioskopskih dvorana. Među skoro 130 gostiju Beldocsa, Beogradom su prošetali Ejbel Ferara, kultni američki reditelj, Rut Bekerman, ovogodišnja pobednica Berlinala, Ulrih Zajdl, jedan od najznačanijih reditelja današnjice i mnogi drugi. A publika je imala priliku da pristutvuje njihovim masterčasovima, razgovora sa autorima i pogleda premijerno filmove koje su selektori Marko Grba i Igor Stanojević izabrali.
Danas, poslednjeg dana Beldocsa, u Domu omladine Beograd i Dvorani kulturnog centra, reprizno će se prikazani neki od filmova koji su privukli najveću pažnju publike ove godine.
Tako će u Domu omladine Beograda danas u 16 časova biti prikazan biografski film Matangi Maya MIA o svetskoj pop zvezdi, a u 18 časova putopisni dokumentaraca Lica mesta (Faces Places), čuvene rediteljke Agnes Varde.
Dok će u Dvorani kulturnog centra Beograda u 17 časova biti prikazan film Mladena Kovačevića "4 godine u 10 minuta" o prvom Srbinu koji se popeo na Mont Everest, dok će u 19 časova biti prikazan "Hotel Jugoslavija", a film "Kedi" o očaravajućim istambulskim mačkama u 21 čas.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku