DivljanDan i Beldocs u PoletuSviđa ti se? Javi ostalima!


Tradicionalno Poletovo veče posvećeno Vladi Divljanu, jednom od najvećih autora jugoslovenskog novog talasa, pod nazivom Div(lj)anDan u Poletu!, održaće se i ove godine. 11. maja od 20h koncertom beogradskih muzičara i predstavljanjem nedavno objavljene knjige "Idoli i poslednji dan", biće upriličen program jednom od najvećih Idola i velikana jugoslovenske muzike, romantičnom buntovniku i najvećem gospodinu rokenrola, povodom njegovog rođendana.

Biografija benda „VIS Idoli" izdanje je kuće Kontrast izdavaštvo pod nazivom „Idoli i poslednji dani". Ovu biografiju čine svedočanstva samih članova benda, ali i mnogih drugih ljudi koji su prisustvovali vremenu, događajima i pomami koja je pratila ovaj bend. Ovo delo je značajno zbog toga što za cilj ima ne samo hronologiju jedne muzičke grupe, već i istorijski trenutak i kontekst koji je omogućio stvaranje ovakvog fenomena. O knjizi će govoriti autorka Ana Marija Grbić, a knjiga će biti dostupna po promotivnoj ceni.

U muzičkom delu programa nastupaju Pavle Pavičić (bend Red & Blue), Saša Jovanović-Jovandeka (bendovi Čikine bombone, Psi) i Stefan Niketić (bend Lagana sreda) koji će svirati najpoznatije hitove Idola. 

Ulaz je slobodan.


Pogledajte i delić atmosfere sa prošlogodišnjeg rođendanskog omaža Divljanu:
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku