Hotel Makedonija i The Cyclist Conspiracy uživo na Zappa barci



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu, 26. maja, Zappa barka (Ušće bb) će ugostiti dva neobična benda, Hotel Makedoniju i The Cyclist Conspiracy.

Hotel Makedonija otkrivaju nepoznati muzički kontinent zvani sajklogradska muzika, nečuvenu mešavinu gitarskog zvuka i probranih elemenata kafanske atmosfere bliskih nam krajeva sveta. Negde na pola puta između Toma Waitsa, Markosa Vamvakarisa i Bore Spužić Kvake,  Hotel Makedonija  pletu svoje nadrealne priče o marginalacima, polusvetu, potlačenima i otkačenima . U proteklih godinu dana ovaj ansambl je stekao kultni status svojim energičnim i razuzdanim nastupima, a njihova ploča se očekuje krajem godine.
https://www.facebook.com/xotelmakedonia/

The Cyclist Conspiracy su osmočlani sastav, nastao iz neformalnog projekta u okviru Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa".  U svojoj muzici spajaju najrazličitije uticaje, od psihodeličnog i kraut roka, obogaćenog zvucima bliskoistočnog i severnoafričkog sazvučja, do filmske i avangardne muzike,  protkane morikoneovskim pasažima i apokaliptičnom kakofonijom.  Iza sebe već imaju nekoliko kratkosvirajućih izdanja i brojne koncerte u zemlji i regionu, a ovom prilikom izvešće i specijalni set pesama u okviru projekta Cyclomanges, posvećenog rebetiku i srodnim muzičkim formama Blakanskog poluostrva.
https://www.facebook.com/TheCyclistConspiracy

Ulaz je 250 dinara, a klub se otvara u 21:00. Koncert počinje u 22:15 sa The Cyclist Conspiracy, dok će Hotel Makeodnija nastupiti u 23:45. Posle koncerta, klub nastavlja sa svojim regularnim vikend programom, „Gradski žur".



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku