PRVI VELIKI KONCERT MLADIH SNAGASviđa ti se? Javi ostalima!

Prvi veliki beogradski koncert mladih bendova Aleje Velikana i Lagane Srede održaće se u subotu 12. Maja u beogradskom klubu Elektropionir, sa početkom u 21h. Specijalni gost večeri biće beogradski kantautor Marko Aleksandar Gajić. Cena karte 200 dinara. Vidimo se!

Aleja Velikana
 je autorski muzički sastav nastao maja 2016. godine u Beogradu, od članova iz različitih krajeva Srbije. Muzika koju proizvodi Aleja se može okarakterisati kao fuzija rokenrola sa ska, fank, hip-hop, rege, dub, progresiv i mnogim drugim elementima. Bend fuziju žanrova koje integriše u svoju muziku naziva Brz, a tekstovi su mahom društveno angažovani među kojima se i nalaze ljubavni tekstovi provučeni kroz filtere humora.
Za dve godine, bend je svirao po mnogim beogradskim klubovima, kao i u unutrašnjosti Srbije.
Kao najveći dosadašnji takmičarski uspeh, bend izdvaja osvajanje 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest, i to: Treću nagradu žirija i Prvu nagradu publike. Zatim prvu nagradu Majske gitarijade u Požarevcu 2018. godine.
Članovi:
Aleksandar Branković Baša - Vokal
Jovana Novaković - Klavijature, vokal
Nikola Dragašević - Gitara, vokal
Jovan Đukić - Bas gitara
Aleksa Prljević - bubnjevi

Česti gosti na svirkama su:
Noraiz Javed - vokal
Shoica Cajones - perkusije
Lazar Pantelić - klasična gitara

Lagana Sreda je mladi autorski rok bend iz Beograda, iako njeni clanovi nisu. Leskovac, Arilje i Loznica cine bermudski trougao u kome je ovaj trio nastao. Vokal i gitara pripada Stefanu Niketicu, iza bas gitare je Filip Janjic, dok je za bubnjevima Milos Reljic.
Bend je pobednik prvog Demo festa u klubu Fest.

Marko Aleksandar Gajic, nekrunisani kralj Bigza, kompozitor alternativne muzike i kantautor rok muzike. Do sada je snimio tri albuma, a u toku je i snimanje četvrtog albuma 'Bizant' sa kojeg će biti odsvirane neke pesme.
Ploča 'Bizant' je rock'n'roll koncepcija koja se u formi najviše približava zvuku naših prostora. Bizant će biti prvi tradicionalni rock album na novoj srpskoj rok sceni i tehnički najzreliji MAG album do sada.
Od 2000. godine, Marko Aleksandar Gajić je prošao kroz različite muzičke faze i grupe.
2001. godine Marko Aleksandar Gajić i grupa Wall of Silence (HC punk, youth crew) izdaju svoj prvi zvanični album pod nazivom 'Over the Edge' za izdavačku kuću Ćandu - Aca Choice nakon čega je usledila kratka turneja po Srbiji i Crnoj Gori. Od 2002. godine je član grupe Sto mu gromova, jednog od poznatih Ska-punk bendova sa načih prostora.
Nakon izlaska iz ove grupe počinje da se interesuje za drugačije forme i u doba Eyesburn ere osniva svoj prvi bend Philosophy Smile. Sa ovim bendom je aktivan do 2004. godine. Bend je trebalo da izda album za izdavačku kuću B92 pod nazivom 'Nuclear Reggae', međutim zbog promene političke scene u Srbiji, nije došlo do realizacije ovog projekta. Uporedo sa ovim dešavanjima, Gajićeva muzička interesovanja se usmeruju na drugu stranu. 
U periodu od 2004-2005 godine, kao poznavalac reggae muzike, Gajić postaje član grupe Irie FM, danas vrlo popularnog sastva. Od 2005. godine, odlučuje se da započne autoski rad na maternjem jeziku više inspirisan tradicionalnim rok zvukom.
Narednih pet godina muzički se usavršava i sazreva do objavljivanja prvog simfo rok albuma 'Suzi ti oko', 2010. godine koji mu donosi popularnost sa hitovima kao što su 'Nevolje', 'Podmladi se', 'Okean', itd. 2013. godine izlazi album '500 dinara' sa kojeg su najpoznatije pesme 'Novi Beograd', 'Na istoku u Kini', 'Pahulja', 'Mojne', 'XY'. 
Krajem 2015. godine izlazi singl 'Čudna boleST' koja je uvršćena u 50 najslušanijih siglova na Radiju Beograd iste godine, a ujedno i najavila mini dupli album A - Tajne plodnosti i B - Svila i kadifa. Najistaknutiji singlovi sa ovog albuma su 'Duša ore njivu' (A) i 'Da me nema' (B) kao i nova soft-mix verzija pesem 'Suzi ti oko'.
Započeo je seriju jesenjih samostalnih nastupa u sklopu najave zimskih nastupa sa celim bendom.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku