Sutra svečano zatvaranje 11. Beldocs-a i dodela nagrada



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Beograd, 13.5. – Sutra, 14. maja u 20 časova, u novootvorenoj Kombank dvorani biće svečano zatvoren 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs. Ovogodišnji festival će zatvoriti svetska premijera filma "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović, čiji film će biti prikazan u okviru Srpskog takmičarskog programa. Na svečanom zatvaranju biće objavljeni dobitnici nagrada u okviru dva takmičarksa programa: domaćeg i međunarodnog.

 

FIlmski centar Srbije je obezbedio nagrade za sve tri nagrade u okviru Srpskog takmičarskog programa: Najbolji film, najbolju kameru i najbolju montaža.

 

O festivalu Beldocs:

Festival Beldocs je tokom minule decenije postao najvoljeniji prolećni festival dokumentarnog filma koji okuplja najbolja ostvarenja savremene dokumentaristike. Većina značajnih naslova savremene dokumentaristike doživela je svoje premijere upravo na Beldocsu. I ove godine biće organizovan market dokumentarnih filmova, po drugi put podržan od strane Evropske Unije, kroz programKreativna Evropa, potprogram Mediji.


I ove godine, Beldocs nastavlja da kvalitetnim i premijernim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku, nudeći sem domaće i međunarodnu selekciju, kao i brojne prateće programe. Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, u 11 bioskopih sala sa više od 100 gostiju i bogatim programom namenjenim filmskim profesionalcima. Beldocs festival biće održan od 7-14. maja u u sledećim dvoranama: Sava centar, Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda, Kombank dvorani, Jugoslovenska kinoteka, Muzej jugoslovenske kinoteke, Muzej savremene umetnosti Beograda, bioskop Fontana, Centar za kulturu "Vlada Divljan", Cineplexx Ušće i Art bioskop Kolarac.

Filmski centar Srbije obezbedio je nagrade za najbolje filmove na predstojećem Beldocs festivalu, kao i podršku u iznosu od 2.000EUR za podršku pobedniku konkursa Beldocs in Progress, za domaći film u fazi razvoja.

 




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku