TOWER ROCK FEST, FESTIVAL AUTORSKIH BENDOVA SRBIJE



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Udruženje muzičara Vršca SAX i Centar Millennium, u saradnji sa PGP RTS-om i Bunt Festivalom, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, organizuju šesti po redu festival autorskih bendova - TOWER ROCK FEST od 22. do 24. novembra. Tokom tri festivalske večeri u Studiju vršačkog Centra MIllennium publici će se predstaviti 14 bendova koji će, tom prilikom, koncertno predstaviti svoj autorski i izvođački potencijal. U četvrtak nastupaju: Znoj (Pančevo), Acidfather (Srbobran), Keni nije mrtav (Kruševac), DRAM (Beograd) i The Filters (Beograd); petak je rezervisan za Amorf (Vršac), SickTer (Negotin), Nemesis (Beograd), Hurleur (Negotin), Aleksandar Jerković Band (Vršac) dok će u subotu svirati Framework (Mladenovac), Zemljotres (Aradac), Hadži Prodane Duše (Užice) i Viva Vops (Beograd). Ulaz na festival je slobodan.

TOWER ROCK FEST je muzički festival koji se održava u Vršcu i koji spada među gradove koji posvećuju pažnju rok kulturi i istorijatu rokenrol scene, što, bez sumnje, znači svest o značaju ovog kulturološkog fenomena. Tako je tokom proteklih godina održan veliki broj rok koncerata, a prigodnim manifestacijama je obeleženo i tridesetpet, četrdeset, četrdesetpet i pedeset godina rokenrola u Vršcu (prvi rok koncert u gradu održan je 1963).

Pokretanje i održavanje festivala TOWER ROCK FEST entuzijastični je napor male grupe ljudi iz Udruženja muzičara Vršca SAX a premijerno izdanje održano je 2004. godine. Nakon desetogodišnje pauze, festival je nastavio svoj život i od 2014. se tradicionalno održava u Vršcu uz učešće manje ili više afirmisanih i pre svega autorskih sastava iz raznih krajeva Srbije. Organizatori festivala su uvereni da podršku ovom okviru za umetničko stvaranje treba obezbediti u najvećoj mogućoj meri kad je u pitanju jedan tako značajan događaj kao što je TOWER ROCK FEST. Ona i ovog puta predstavlja povod za aktuelizaciju vrednosti koje rok kultura nosi sa sobom i motiv novim generacijama da je i nadalje gaje. Sama činjenica da su ovogodišnji, šesti po redu TOWER ROCK FEST podržali Bunt Festival i PGP RTS dovoljno govori u prilog pozivu da posetite Vršac i od 22. do 24. novembra uživate u nastupima odličnih autorskih bendova Srbije.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku