Kriva Istina ima novi albumSviđa ti se? Javi ostalima!

Kriva Istina je hardcore punk bend koji djeluje na relaciji Zagreb-Slavonski Brod. Nakon devet godina izbacili smo treće studijsko izdanje pod nazivom "Manifest pobune". Album sadrži 11 pjesama i dostupan je na Bandcamp stranici i YouTube kanalu benda. Download folder albuma osim covera i tekstova sadrži i digitalni fanzin "Manifest pobune" unutar kojeg smo pokušali objasniti zašto kroz sviranje u bendu promoviramo određene političke stavove i o čemu ustvari govore naše pjesme.

 

Kad smo kao klinci počeli s bendom i našli svoje mjesto na HC punk sceni, na koncertima su postojali distribucijski stolovi s hrpom muzike, fanzina, prišivki, majica, a ljudi su si međusobno pržili cd-ove, snimali kazete i slali ih poštom te tako otkrivali novu muziku i scenu za koju nisu znali, a koja im je s vremenom postala interesantna i zabavna i u kojoj su aktivno sudjelovali. Kroz takvu interakciju su se kroz godine izgradili odnosi i prijateljstva koja traju i dan danas.

 

Danas se muzika uglavnom sluša na internetu, a sasvim dovoljno je stisnuti lajk i podijeliti link kako biste nekoga dok scrolla Facebookom možda zainteresirali za muziku i subkulturu koja osim puke zabave nudi i određeni popratni sadržaj koji se suprotstavlja dominantnoj društvenoj paradigmi i vladajućoj ideologiji. Možemo komotno reći da je upravo taj sadržaj dobrano utjecao na nas, našu muziku i viziju svijeta koji nas okružuje. Iz tog razloga smo na neki način željeli oživjeti tu staru priču, ali u digitalnom obliku tako da osim muzike, covera albuma i tekstova unutar foldera koji možete besplatno skinuti s našeg Bandcampa dajemo i digitalni fanzin pod nazivom "Manifest pobune. U planu je i fizičko izdanje na ploči ukoliko uspijemo naći dovoljno zainteresiranih izdavača.

 

Planovi za bližu budućnost su klupske svirke u gradovima diljem regije na kojima ćemo promovirati novi album, a za dalju budućnost sigurno neko novo izdanje. Iako, ne opterećujemo se previše time s obzirom da nam je bavljenje muzikom hobi kojim se bavimo u slobodno vrijeme. Stoga ako mislite da taj hobi ima nekog smisla slobodno skinite i podijelite našu muziku.  Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku