Mach predstavlja spot za stvar "Idemo na put"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novi zagrebački bend Mach predstavio je svoj prvi singl "Idemo na put". Bend je tek izašao na scenu, a ovim singlom najavljuju nadolazeći album prvijenac.


Bend se sastoji od 5 članova: Ivan Rustić (vokal, gitara, klavijature), Natko Klancir (vokal, gitara, klavijature), Ivan Brnić (klavijature, bass, produkcija), Tonko Megyery (klavijature, bass), Igor Podnar (bubnjevi), a produkciju dečki također rade sami (Natko Klancir, Ivan Rustić, Ivan Brnić), kao i dizajn (Ivan Rustić) i mastering (Natko Klancir).


Za pjesmu "Idemo na put" kažu da je nastala u sobi Ivana Rustića, kao produkt njihovog unutarnjeg stanja i načina na koji gledaju stvari koje im se događaju svakodnevno. Motiv puta u ovoj pjesmi ima dvojako značenje - sukobljava avanturu i napuštanje i donosi alegoriju za odrastanje i život u cijelosti kroz instrumentalno tumačenje balansa te dvije krajnosti.


Bend radi glazbu na hrvatskom jeziku jer kažu da pisanje na materinjem jeziku doprinosi većoj osobnosti i iskrenosti u pjesmama, a za ideje za glazbu kažu da su nekako uvijek tu. Bilo da dolaze iz različitih utjecaja stvari koje slušaju ili se razviju u trenutku, lako pronalaze inspiraciju koju nakon toga oblikuju u glazbu prenoseći neku konkretniju misao ili emociju.


"Neke produkcijske tehnike i DIY pristup nastali su iz nužde, jer nismo imali pristup dobrim studijima, ali na kraju krajeva, to je rezultiralo time da smo izgradili takav zvuk koji imamo, jer smo skužili da je najbolje da se oslanjamo na resurse i metode koji su nam pri ruci." - Ivan Brnić


Što se tiče samog procesa stvaranja glazbe, obično jedan od članova dođe sa skicom na kojoj radi u tom trenutku, pa ako je to nešto što bi se uklapalo u projekt, ili je samo po sebi dobro, dovršavaju pjesmu zajedno. Isto tako neke pjesme i ideje nastaju dok zajedno istražuju, isprobavaju, sviraju i druže se.


"Idemo na put" ima i video spot pod redateljskom palicom Vanje Nikolića, a isti možete pogledati na YouTube kanalu i društvenim mrežama Mach benda.


Dečki trenutno rade na idućem singlu koji će izbaciti za dva mjeseca, uz što im je prioritet dovršiti album do proljeća.

Facebook: https://www.facebook.com/machtheband/

YouTube: https://bit.ly/2OGmXp8

Instagram: https://www.instagram.com/mach_band/

Bandcamp: https://mach.bandcamp.com/releases





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku