INTERVJU: Gnawing the FlayedSviđa ti se? Javi ostalima!

Kenneth Woods je jedna od mladih nada HNW scene u USA-u. Pojavio se iznenada i aktivan je sa više projekat različitih žanrova. Neki od njih su harsh noise wall, drugi dark ambient/dungeon synth, a neki dark ambient/drone/atmospheric noise. Saznajte više u intevijuu o njemu. 

Pozdrav. Kako si ?

Dobro sam, hvala na pitanju.

Predstavi se našim čitaocima. Reci nam nešto više o svom projektu ili projektima u kojima učestvuješ. Ime (imena), inspiracija za njihovo stvaranje i neke priče iza albuma koje si napravio sa svojim projektima. Kakva je glavna namera tvojih projekata?

Napravio sam Gnawing the Flayed u jesen 2019-te godine. Hteo sam da isprobam nešto drugačije od mojih drugih projekata u to vreme, sa fokusom na disonantne zvučne snimke, a ne na bilo šta muzici blisko. Snimci ranog Gnawing the Flayed bili su više eksperimentalni i verovatno bi bili više u skladu sa dark ambiental-om. Na kraju sam odlučio da projekt prebacim u tradicionalniji harsh noise zvuk i estetiku noise-a.

Zbog čega ste počeo da radiš harsh electonics? Kakvu opremu koristiš? Šta je bila tvoja inspiracija za ekstremni deo noise scene? Kakvi su tvoji uticaji i šta privatno slušaš? Preporuči nam nešto.

Morao bih reći da bi moj najveći uticaj morao da bude Vomir. Njegov rad i slike zaista su ostavili utisak na mene i naterali su me da poželim da se oprobam u žanru. Što se tiče opreme koju koristim, sve je digitalno, služim se različitim zvukovima i efektima da bih stvorio svoj rad.

Da li postoje bendovi pre formiranja tvog harsh noise wall projekta? Kojih su muzičkih žanrova bili ti bendovi i koja su im bila imena? Šta je bila glavna inspiracija iza njih?

Imam nekoliko različitih projekata osim Gnawing the Flayed-a, nekoliko zapaženih trebalo bi da budu Wampyric Solitude, Haunted Realm i A Dying Hermit in the Woods. Prva dva su hibridi dark ambient/dungeon synth-a, a poslednji je projekat dark ambient/drone/atmospheric noise.

Koja je današnja noise scena u SAD-u? Koje projekte možeš navesti kao vredne preporuke?

Nisam baš uključen u noise zajednicu u SAD-u, jer se obično fokusiram na sopstvene projekte, ali jedini umetnik u kome zaista uživam bi verovatno bio Ogre. Po meni, njihov oštri zvuk vrlo jedinstven i izdvaja se od mnogih drugih projekata. I takođe Yasuyuki Uesugi.


Kakvi su tvoji nastupi i kako publika reaguje na njih?

Nijedan od mojih projekata nije uživo realizovan, bar trenutno nije.

Sarađivao si sa nekim projektima kao što su Roadside Dead, Crepuscular Entity, Rapace, Raw Pit. Možeš li nam reći nešto o tim saradnjama? Kako si stupio u kontakt sa tim ljudima, na koju saradnju si najviše ponosan i sa kim bi voleo da sarađuješ sa buducnosti?

Prišli su mi mnogi spomenuti umetnici i ponudili da sarađujem s njima. Ono u čemu sam posebno uživao je split sa Roadside Dead-om. To je bilo jako zabavno raditi i sastavljati, a sa gospodinom iza tog projekta bilo je zadovoljstvo raditi. Što se tiče onoga sa kime bih želeo da radim u budućnosti, nisam baš siguran. Kasno sam se fokusirao na objavljivanje solo materijala, ali naravno, uvek sam otvoren za eventualni rad na saradnju sa izvođačem/ma.

Pored muzike čime se još baviš u životu?

Ja sam pustinjak. Uživam raditi na svojim projektima, čitam dobre knjige i pijem dobru kafu.

Šta u budućnosti možemo očekivati od Gnawing the Flayed-a , A Dying Hermit in the Woods-a and Haunted Realm-a?

Svi projekti koje ste spomenuli su živi i zdravi. Nastaviću da radim na svakom od njih i objavljivat ću stalni niz izdanja za koje se nadam da će moji slušatelji uživati.

Pa, Kenneth, hvala na odgovorima. Puno sreće u vašem budućem radu. Živeli!!!

Hvala na intervjuu, cenim to i srećno i tebi

Intervju pripremio Lazar MilovanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku