Demofest uskoro zatvara prijave za konkursSviđa ti se? Javi ostalima!

Najviše prijavljenih takmičara iz Srbije i Hrvatske

Konkurs Demofesta se zatvara 1. aprila

Još samo desetak dana ostalo je do kraja konkursa za prijavu takmičarskih demo sastava za Demofest, koji će i ove godine biti održan Banjaluci, i to po osmi put.

Na konkurs Demofesta koji se zatvara 1. aprila još uvijek pristižu prijave demo sastava sa prostora cijele ex-Yu, a Brankica Stojanović, portparol festivala ističe da se na osnovu ranijih iskustava najveći broj prijava očekuju upravo u danima koji slijede. Takođe, dodaje da kao i obično prednjače prijave sastava iz Srbije i Hrvatske.

"Ovo, naravno, ništa ne mora značiti, što je pokazao i izbor prošlogodišnjih pobjednika među kojima su se po odluci žirija našla dva benda iz Slovenije i jedan iz BiH", naglasila je Brankica Stojanović, portparol festivala.

Ona podsjeća i na nagrade Demofesta, te pozvala demo sastave regiona da iskoriste šansu koju im festival pruža.

"Nagradni fond iznosi 10.000 evra, a u to spadaju snimanje albuma, snimanje spota u MTV produkciji, binska oprema i promocija. Bendovima koji budu nastupali u Banjaluci su plaćeni troškovi smještaja, imaju svoje domaćine, hranu i smještaj u najboljem hotelu, a sviraju pred oko 5.000 ljudi. Mislim da su ovo sasvim dovoljni razlozi za prijavu", dodala je ona.

Ukoliko to još nisu učinili, bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala demofest.org, a u dijelu "Takmičari" nalazi se elektronska prijava, koju je potrebno detaljno ispuniti, kao i izjavu o autorskom djelu, te ih zajedno sa dvije autorske numere, fotografijom benda i tekstovima poslati na adresu konkurs@demofest.org.

Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir.

"Kao što svi već dobro znaju, nakon završenog konkursa na red dolazi stručni žiri, koji će odabrati 30 bendova koji će nastupati na jednoj od dvije kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala", istakla je Stojanović.

Demofest je jedinstvena prilika za sve demo bendove da se za njihov dobar glas i zvuk daleko čuje, a mnogim takmičarima festivala upravo Demofest je bio odskočna daska. Među njima se nalazi i sastav M.O.R.T., koji se trenutno nalazi u misiji pokoravanja top lista širom Balkana, a njihovim stopama kreću i prošlogodišnji pobjednici Hulahoop iz Slovenije, koji neumorno rade na albumu prvencu, čije su snimanje dobili kao nagradu za osvojeno prvo mjesto.   

Hulahoop su i u fazi odabira pjesme za koju će se snimiti spot u MTV produkciji, što je takođe dio nagrade. Njihov debi album publika će imati priliku čuje na predstojećem, osmom Jelen Demofestu koji će biti održan u drugoj polovini jula.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku