Najava ZAF festivala



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U dvorištu zrenjaninskog Kulturnog centra će 6. i 7. juna biti održan prvi Zrenjaninski antifašistički festival.
U saopštenju organizatora kaže se da će tokom festivala biti održano nekoliko tematskih tribina sa predavačima iz Srbije i Hrvatske i prikazano više dokumentarnih filmova, a poseban deo programa su nastupi 10-ak antifašistički opredeljenih HC, pank i crust bendova.
Festival organizuju neformalno udruženje građana Banathardkor zadruga, Kulturni centar i Press radionica civilnog sektora.
U saopštenju organizatora - neformalnog udruženja građana Banathardkor zadruga, Kulturnog centra i Press radionice civilnog sektora – kaže se da će tokom festivala biti održano nekoliko tematskih tribina sa predavačima iz Srbije i Hrvatske i prikazano više dokumentarnih filmova, a poseban deo programa su nastupi 10-ak antifašistički opredeljenih HC, pank i krast bendova.
"Organizacija ovog festivala je odgovor na sve agresivnije istupanje desno orijentisanih, ekstremističkih, fašističkih i neonacističkih grupa i organizovanih akcija, u Srbiji i regionu", navode organizatori ZAF-a.
U Zrenjaninu je krajem prošle godine prekinut koncert nemačkog benda Primitive Society, a na centralnoj proslavi Nove godine grupa mladih ljudi popela se na binu na kojoj su nastupali Partibrejkers - salutirajući poput nacista.
"Želimo da pošaljemo poruku javnosti da nazadne ideje nisu dobrodošle u sredini koja ima veoma loše i bolno iskustvo sa fašizmom. Svi bendovi koji će nastupiti na festivalu su poznati baš po tome što su antifašistički nastrojeni, i što često nastupaju na sličnim manifestacijama u regionu", navodi se u saopštenju.
Prvog dana festivala nastupiće kraljevački bend Hoću? Neću!, zatim Nakot i Jatagan iz Beograda, Nijazov iz Novog Sada i zrenjaninski Fejt Akompli.
Drugog dana slede svirke četiri ino-benda: Pavilionula 32 iz Temišvara, Motusa iz Zagreba, Nula Oste iz Pule, te sastava Let`s Grow i Dažd iz Beograda.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive