Najava koncertaSviđa ti se? Javi ostalima!

UK Subs gostuju prvi put u BiH!
Nastup na "Ex-Yu Rocks!" festivalu je njihov jedini koncert u cijelom regionu što je razlog više da mladi iz cijelog regiona posjete Banjaluku!
Legendarni britanski punk rock bend "UK Subs" nastupiće 26. jula u Krupi na Vrbasu, opština Banja Luka, na glavnoj bini u sklopu trinaestog po redu "Ex-Yu Rocks!" festivala koji će biti održan 25. i 26 jula.
Bend koji postoji već više od 30 godina smatra se jednim od začetnika i najznačajnijih predstavnika sada već antologijske britanske punk scene sedamdesetih. "UK Subs", osnovani su davne 1976. na čelu s legendarnim Charlie Harperom pod imenom United Kingdom Subversives.
Svoj prvi album „Another Kind of Blues" izdaju 1979. godine i ubrzo nakon objavljivanja albuma "UK Subs" su postali jedni od najznačajnijih predstavnika britanske punk scene, rame uz rame s legendarnim bendovima poput The Sex Pistolsa, The Exploited ili Damned. Njihovi albumi „Brand New Age" i „Crash Course" uvršteni su na listu Top 10 najboljih albuma ikada izdanih u Velikoj Britaniji, a „Crash Course" je ujedno i njihov najprodavaniji album. Ono što ih izdvaja od ostalih legendarnih punk bendova, osim fantastičnih živih nastupa jeste i činjenica da su „UK Subs" jedini od punk elite koji nikad nisu prestajali sa radom. Tokom svoje tridesetogodišnje karijere, uz mnogobrojne izmjene u postavi benda izdali su 22 albuma, a i danas se smatraju jednim od najenergičnijih live bendova.
„UK Subs" koji predvodi legendarni Charlie Harper, nazvan kumom engleskog punka uskoro je postao jedan od najznačajnijih svjetskih punk rock bendova, čije se ime nalazi na stotinama hiljada kožnih jakni širom svijeta, a u svakom gradu na svijetu možete naći ispisane grafite sa imenom benda i mlade koji „UK Subs" zvijezdu nose na majicama kao prepoznatljiv znak kulturnog i društvenog identiteta.
izvor: www.exyurocks.info/Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.