Biohazard u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Americka grupa Biohazard, jedna od prvih koja je ukrstila hardkor pank i hevi metal sa elementima hip hopa, svirace 20. novembra u Beogradu, u Studentskom kulturnom centru.
Grupa iz Bruklina okupila se u originalnoj postavi radi turneje povodom dve decenije svoga postojanja. U sklopu nje, Biohazard ce svirati u Zagrebu 21. novembra i Mariboru 22. novembra.
Od lokalnog benda koji peva o gangsterskim obracunima, narkomaniji i nasilju u njujorškom Bruklinu, Biohazard je napredovao do milionskih tiraža na svetskom nivou pošto je njihov drugi album "Urban Discipline" (1992) postao veliki hit medu ljubiteljima metala i hardkora.
Spot za pesmu "Punishment" postao je najemitovaniji u istoriji MTV-jeve emisije "Headbanger's Ball", a "Urban Discipline" je prodat u više od milion primeraka.
Taj uspeh im je doneo ugovor sa velikim izdavacem, kompanijom "Warner Bros", i usledio je još jedan platinasti album u Americi - "State Of The World Address" (1993).
Biohazard su 1997. godine svirali u Hali sportova na Novom Beogradu, u vreme dok su još bili medu "vrucim" imenima na metal i hardkor sceni. Dve godine kasnije, potpisali su ugovor sa velikom kucom "Merkjuri", ali su je, razocarani, napustili posle samo jednog albuma, "New World Disorder" (1999), i vratili se nezavisnoj sceni.
Voda grupe Juan Sejnfeld u meduvremenu je privlacio pažnju ucešcem u rijaliti šou programu "Supegrup", brakom sa velikom porno zvezdom Terom Patrik, kao i glumom u njenim filmovima.
Biohazard dolazi u originalnoj postavi.
Slave 20 godina postojanja...
Nov. 20 - Beograd (SRB) - SKC
Nov. 21 - Zagreb (HR) - Boogaloo
Nov. 22 - Maribor (SLO) - Stuk
Cena ulaznice: 1.600 dinara.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku