Biohazard u BeograduSviđa ti se? Javi ostalima!

Americka grupa Biohazard, jedna od prvih koja je ukrstila hardkor pank i hevi metal sa elementima hip hopa, svirace 20. novembra u Beogradu, u Studentskom kulturnom centru.
Grupa iz Bruklina okupila se u originalnoj postavi radi turneje povodom dve decenije svoga postojanja. U sklopu nje, Biohazard ce svirati u Zagrebu 21. novembra i Mariboru 22. novembra.
Od lokalnog benda koji peva o gangsterskim obracunima, narkomaniji i nasilju u njujorškom Bruklinu, Biohazard je napredovao do milionskih tiraža na svetskom nivou pošto je njihov drugi album "Urban Discipline" (1992) postao veliki hit medu ljubiteljima metala i hardkora.
Spot za pesmu "Punishment" postao je najemitovaniji u istoriji MTV-jeve emisije "Headbanger's Ball", a "Urban Discipline" je prodat u više od milion primeraka.
Taj uspeh im je doneo ugovor sa velikim izdavacem, kompanijom "Warner Bros", i usledio je još jedan platinasti album u Americi - "State Of The World Address" (1993).
Biohazard su 1997. godine svirali u Hali sportova na Novom Beogradu, u vreme dok su još bili medu "vrucim" imenima na metal i hardkor sceni. Dve godine kasnije, potpisali su ugovor sa velikom kucom "Merkjuri", ali su je, razocarani, napustili posle samo jednog albuma, "New World Disorder" (1999), i vratili se nezavisnoj sceni.
Voda grupe Juan Sejnfeld u meduvremenu je privlacio pažnju ucešcem u rijaliti šou programu "Supegrup", brakom sa velikom porno zvezdom Terom Patrik, kao i glumom u njenim filmovima.
Biohazard dolazi u originalnoj postavi.
Slave 20 godina postojanja...
Nov. 20 - Beograd (SRB) - SKC
Nov. 21 - Zagreb (HR) - Boogaloo
Nov. 22 - Maribor (SLO) - Stuk
Cena ulaznice: 1.600 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.