DORF '09 – NAJAVA



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Festival dokumentarnog rock filma – DORF od 5. do 8. ožujka 2009. u 2 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i Domu mladeži Županja/Uz projekcije filmova – spotovi, koncerti, izložbe plakata te radionica sviranja usne harmonike 

VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF '09 održati će se, po prvi put istovremeno, u 2 grada: od 5. do 8. ožujka 2009. u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima, te u Domu mladeži u Županji. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazani dokumentarni glazbeni filmovi iz 10 zemalja.

Kao uvod u festivalska događanja, nazvan DORF INTRO, priređeno je otvorenje izložbe plakata cijenjenog mladog autora, diplomiranog slikara Igora Hofbauera (1974.) iz Zagreba. Izložba će biti postavljena na 2 lokacije u Vinkovcima – u predvorju Gradskog kazališta, te u Galeriji Slavka Kopača.

Igor Hofbauer više od 10 godina bavi se dizajnom i ilustracijom. Njegovi plakati i programske knjižice za kultni zagrebački klub Močvara, stvorili su prepoznatljiv vizuelni identitet i promovirali Igora u jednog od najtalentiranijih autora generacije. Brojne ilustracije za knjige i časopise, ovitke glazbenih CD-a i stripovi osigurali su Hofbaueru posebno mjesto u domaćem ali i svjetskom undergroundu.

Otvorenje izložbe u predvorju Gradskog kazališta bit će 27.veljače u 19 sati. Nakon toga, u caffe-baru PALACE u Vinkovcima nastavit će se DORF INTRO večer, uz nastup hrvatsko-japanske garage trash'n'roll atrakcije Welcomin' Committee In Flames (myspace.com/wcinflames).  

Ulaz je besplatan, a početak je u 22.00 sata.  

Otvorenje drugog dijela izložbe plakata bit će u četvrtak, 05.ožujka u 19 sati u Galeriji Slavka Kopača u Vinkovcima. 

Natječaj za radionicu sviranja usne harmonike je otvoren do 20.veljače, o čemu više pročitajte na službenoj stranici Festivala. 

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.  

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '09 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca, Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradskim kazalištem „Joza Ivakić" i MKC Županja. 

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala. 

www.dorf-vk.com 


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku