Dokumentarac o Sidu i Nensi - ko je ubica?



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novi dokumentarac Alana G. Parkera nudi dokaze koji osporavaju teorije po kojima je slavni basista Sex Pistols ubio svoju devojku.

Slucaj Sida i Nensi jedna je od najpoznatijih rokenrol tragedija. Telo Nensi Spangen (20), koja je sa basistom bila u vezi više od godinu dana, pronadeno je 12. oktobra 1978. u sobi 100 njujorškog hotela "Celsi".
Nensi je bila poznata kao grupi devojka sklona nasilju, zavisna od heroina, a glavni osumnjiceni bio je upravo njen godinu dana stariji decko Sid Višs.
Devojka je bila ubijena nožem koji je pripadao Višsu. Sid je odmah uhapšen, ali je pušten iz istražnog zatvora. Nakon neuspelog pokušaja samoubistva deset dana nakon Nensine smrti, ubio se "zlatnim metkom", odnosno prevelikom dozom cistog heroina, u februaru 1979. godine.

Medu teorijama koje Parker iznosi u filmu "Ko je ubio Nensi" nalazi se i tvrdnja da je Višs u kobnoj noci popio 30 tableta za spavanje, što znaci da je u vreme ubistva bio u besvesnom stanju.
Iz hotelske sobe nestao je novac koji je Sid zaradio cuvenom obradom pesme "My way" Frenka Sinatre, što podržava teoriju da je u pitanju bila pljacka. Kao moguci krivac navodi se izvesni diler Majkl, koji je takode bio u "Celsiju".
Ni sama Nensi nije poštedena optužbi - Parker tvrdi da je ugao ubodne rane takav, da nije iskljuceno da se devojka sama ubila.

Dokumentarac istoricara panka, medu cijim ranijim ostvarenjima su i istorija grupe Clash i još jedan film o "Pistolsima", bice premijerno prikazan u februaru, na 30. godišnjicu Višsove smrti.

Tragicna prica najpoznatijeg pank para vec je ovekovecena na velikom platnu, filmom "Sidi Nensi" 1986. godine. Ulogu Višsa tumacio je Geri Oldman, a Nensi je igrala Kloi Veb.


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive