DORF '09 - ČLANOVI ŽIRIJASviđa ti se? Javi ostalima!

Festival dokumentarnog rock filma – DORF od 5. do 8. ožujka 2009. u 2 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i Domu mladeži Županja/Uz projekcije filmova – spotovi, koncerti, izložbe plakata te radionica sviranja usne harmonike 

VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF '09 održati će se, po prvi put istovremeno, u 2 grada: od 5. do 8. ožujka 2009. u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima, te u Domu mladeži u Županji. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazani dokumentarni glazbeni filmovi iz 10 zemalja.  

Pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrat će tročlani žiri u sastavu: Dalibor Matanić – najcjenjeniji mladi autor hrvatskog filma, dobitnik brojnih nagrada za svoje igrane filmove (Kino Lika, Blagajnica hoće ići na more, Fine mrtve djevojke); Brankica Drašković – autorica dokumentarnih glazbenih filmova, medijska pedagoginja iz Novog Sada i Silvio Mirošničenko – prošlogodišnji pobjednik, perspektivni autor niza nagrađivanih dokumentarnih filmova.  

Na Festivalu će biti nazočni autori većine filmova regionalne produkcije, koji će – po DORF običaju – razgovarati o svojim filmovima i odgovarati na pitanja publike.  

Ulaznice za projekcije i koncerte u prodaji su od 25.veljače te pozivamo da se na vrijeme nabave i izbjegnu gužve. 

Također, podsjećamo na DORF INTRO, kojim će 27.veljače započeti festivalska događanja u Vinkovcima – otvorenjem prvog dijela izložbe plakata Igora Hofbauera u Gradskom Kazalištu Joza Ivakić u 19 sati, a nastaviti se u Caffe baru Palace koncertom prvog hrvatsko-japanskog banda, trash'n'roll atrakcije Welcomin' Committee In Flames iz Zagreba te slušaonicom garage rock/soul/funk hitova. Ulaz je besplatan. 

Pratite novosti o DORF-u, pogledajte trailere filmova koji će biti u programu i na Facebook stranici, kao i na Myspace. 

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.  

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '09 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca, Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradskim kazalištem „Joza Ivakić" i MKC Županja. 

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala. 

www.dorf-vk.com
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku