Muzički program 16. Festivala evropskog filma Palić



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Obaveštavamo vas da je objavljen muzički program 16. Festivala evropskog filma, koji će se održati u okviru selekcije Mladi autori Evrope u Jedriličarskom klubu  kraj Palićkog jezera od 19. do 23. jula.   

 

Nastupiće:

 

19.07. - Nikad Dosta (Beograd)

Nikad Dosta je nastao 1996. godine u Beogradu i njihova muzika se može opisati kao nadahnuti rokenrol sa primesama jazza i world musica.

Njihov debi album Zaklon, otklon, svima poklon nedavno izašao u izdanju Odličnog Hrčka i Digimedie.  

Članovi benda Dejan Sekulić (gitara, vokal), Dejan Lazarević (bas gitara, vokal, bubnjevi, perkusije), Dragan Manić (bubnjevi), Jelena Popović (akustična gitara, prateći vokal) i Aleksandar Stojičić (gitara, vokal), imaju sviračko iskustvo sa nastupa po beogradskim i zagrebačkim klubovima, a nastup na Paliću biće jedan od premijernih nakon izlaska debi albuma.

 

20.07. - Goribor (Bor)

Bend čiji je poslednji album (Goribor , Automatik, 2007.) proglašen za jedan od najboljih domaćih rokenrol albuma u poslednjih 15-20 godina, nastao je 1989. godine u Boru i do sada objavio šest studijskih albuma.

U pitanju je bend izrazito autorske poetike po čemu podseća na stav starih bluzera. Muzika koju izvode Aleksandar Stojković St (vokal), Predrag Marković (vokal) i Željko Ljubić Pity (gitara), uz povremeno gostovanje bubnjara Marka Quarantotta iz Pule, i sama je nalik bluzu (česta upotreba usne harmonike) koji, ukršten sa trip-hopom stvara neuobičajen rokenrol izraz.  

 

21.07. - Ola Horhe (Beograd)

Intrumentalni duo iz Beograda Ola Horhe u zanimljivoj postavi – Andy Pavlov za bubanjevima i Attack El Robot za analognim sintisajzerima, za sobom ima dugu predistoriju u vidu zajedničkih bendova i demo snimaka, žive saradnje sa nizom bendova ( Duboka Ilegala, Činč, Prti BG, Zemlja br. 9...) i nastupa u zemljama iz regiona.

Poslednjih godinu dana Ola Horhe intezivno pripremaju svoj prvi album.

 

 

22.07. - Leila Albayaty (Berlin)

 

Gošća iz Berlina, Leila rođena je u Francuskoj, a školovanje i nemirni stvaralački duh vodili su je širom Evrope. Osim muzikom koja predstavlja fuziju popa, plesne i elektronike muzike izuzetne filmske slikovitosti, bavi se filmskom i video režijom, kao i glumom u sopstvenim filmovima, slikanjem i komponovanjem filmske muzike.

Za sobom ima jedan album (Dans le Soleil, 2006.), a trenutno na potezu između Brisela i Berlina radi na svom drugom albumu i dugometražnom filmu.

 

23.07.  - Lira vega (Beograd)

 

Članovi benda Lira Vega (Zoja Borovčanin – vokal, Vladimir Đorđević – gitara, Nemanja Aćimović – bubnjevi) korene vuku iz trupe Pozorište šešira, da bi 2002. nastavili sa radom pod imenom Lira Vega zadržavši izuzetnu scensku sugestivnost. Ubrzo su energičnim i zaraznim nastupima, po kojima su danas jedan od priželjkivanijih koncertnih bendova, osvojili brojnu koncertnu publiku. Gotovo plemenski zanos njihove muzike mogli su da osete posetioci Muškog štranda sa kog se podizala prašina pre dve godine, prilikom nastupa ovog benda.  

Do sada su izdali dva albuma, a iza sebe imaju brojne nastupe, između ostalog i na poznatim muzičkim festivalima (Exit, Refract, ljubljanski Trnfest, Open fest u Rijeci, Balkan Black Box festival...), kao i saradnje sa brojnim domaćim i regionalnim bendovima, kao što je zapaženo Zojino gostovanje na albumu benda Let 3, Bombardiranje Srbije i Čačka. 




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive