Prvi album grupe ŽeneKese u prodaji od 14. julaSviđa ti se? Javi ostalima!

Obaveštavamo vas da će se debi album sastava ŽeneKese istoimenog naziva zvanično naći u prodaji 14. jula.
 

Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji.

U pitanju je šesto izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.  

Momci iz benda ŽeneKese odrastali su u zlatnim devedesetima na koncertima sjajnih domaćih bendova iz tog perioda (KZU, Dead Ideas, Boye, Darkwood Dub, itd.) i na kasetama marke RAKS koje su u to vreme bile najzastupljenije na crvenim tezgama kod SKCa.

S obzirom da se sa tih kaseta čulo sve sem muzike benda koji je na omotu, buka je logičan proizvod koji se dobio kada se ekipa latila instumenata.

Internet, sjajni koncerti u Beogradu početkom novog veka (MC5, Dirtbombs, Supersuckers, Cris Cacavas, itd.), "Tajanstveni voz" Žikice Simića, opšta žabokrečina u koju je upalo društvo i razni drugi faktori učinili su da izvorna buka dobije oblik u kojem se može čuti ljuti garažni punkblues, country, surf, neretko i disco. 

U neizmenjenoj postavi ŽeneKese nastupaju od kraja 2005. godine.

Samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama, a tri pesme su se našle na kompilaciji Zdravo Zdravo Zdravo izdatoj 2008. godine.

Bitni nastupi u biografiji su EXIT 2006 - 2008, Dom Omladine maja 2007, ART & MUSIC festival u Puli 2008, otvaranje koncerta Partibrejkersa marta 2009.

Spot za pesmu "Bez tebe" ugledao je svetlost ekrana prošle nedelje.

Album je sniman od oktobra 2008. godine u studiju DIGIMEDIA, pod stručnim nadzorom snimatelja Gorana Crevara i Borisa Mladenovića koji su ujedno i producenti albuma. 

 

ŽeneKese su:

Stefan Ikonić – vokal i ozvučena akustična gitara

Marko Mitrović – solo gitara

Andreja  Jović – usna harmonika i perkusije

Mladen  Sopić – bubanj

Davor Sopić – bass
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku