GRRR! PROGRAM Subota 20.02.2010



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu 20. februara 2010, sa početkom u 19h, prostor Elektrike (Radomira Putnika 7) će u okviru GRRR!Programa udomiti Multiprogram, posvećen kreativnoj produkciji u nekoko različitih medija. Svoje najnovije strip izdanje, pod nazivom „Kosmička štala“,  predstaviće Wostok i Vladan Nikolić. U pitanju je nastavak „sage“ čiji su junaci Popošak i cveće, likovi koje je vršačka strip legenda Wostok kreirao još devedesetih. U knjizi koja se nedavno pojavila za novosadski SKC, Wostok je u ulozi scenariste, a strip prema njegovom predlošku je ilustrovao zrenjaninski strip autor Vladan Nikolić.

     Izložba u prostoru Elektrike posvećena je izložbi peint crteža (nastalih upotrebom jednostavnog kompjuterskog programa PAINT), čiji su autori Daniel i Mia Kovač, Ružica Dević, Bitipatipi, Anđelija i Svetlana Mijić, Osman Ahmed i Attack El Robot). Ovi crteži su izraz krajnje demokratske umetnosti, kojom može da se bavi čak i dete, ali može da bude izazov i za profesionalnog umetnika.

     Po treći put, u Pančevu i u Elektrici gostuje Pesničenje, trening aktivne poezije, u svom kondenzovanom, „off“ obliku, što podrazumeva pola sata dinamičnog recitovanja poezije, uz poziv entuzijastima iz publike da im se pridruže na bini.  Specijalitet večeri biće predstavljanje zbirke pesama Ružice Deviće, pod nazivom „Devojke skinite brushaltere“, u izdanju Pesničenja.

     Multiprogram se završava nečim potpuno drugačijem, nastupom budimpeštanskih noise bendova, u organizaciji Silent Wall Army. Nastupaju grupe/projekti Rovar17, Pent Leditgrant Memorial Orchestra i Nojzerr. Na svojoj turneji po regionu, Pančevo je jedino mesto u Srbiji gde će ovi muzičari nastupiti, pa je to prilika da se upoznamo sa off muzičkom scenom iz susedstva, naročito s obzirom da su u pitanju bendovi sa velikim brojem izdanja i visokom frekvencijom gostovanja u Mađarskoj i u inostranstvu.
     www.myspace.com/rovar17
     mp3: http://www.archive.org/details/SA29-Rovar17-EnglishLetter
     www.pushya.hu/ple/index.html
     www.myspace.com/nojzerr


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive