Hate potvrdili nastup na Metalfest Open Air Croatia 2012Sviđa ti se? Javi ostalima!

 

HATE POTVRDIO NASTUP

 

Poljska death metal skupina Hate potvrdila je nastup na Metalfest Open Air Croatia 2012 (www.hr.metalfest.eu).

 

Hate je ime koje spada u podugačak popis kvalitetnih metal bendova izniklih na plodnom poljskom tlu. U žestokoj konkurenciji, kako na Poljskoj, tako i na svjetskoj sceni, Hate se uspio izboriti za svoje mjesto i pridobiti znatan broj ljubitelja brutalnog zvuka. Pitate li njih, Hate je, baš poput Behemotha, Vadera ili Decapitateda, vrh poljskog metala. Neki će reći i šire.

 

Hate su 1990. godine osnovali gitarist/pjevač Adam ‘The First’ Sinner, gitarist Andrzej 'Quack' Kułakowski i bubnjar Piotr 'Mittloff' Kozieradzki, a postavu je upotpunio basist Marcin 'Martin' Russak. Kao i svi mladi metal bendovi, tako je i Hate u počecima prolazio svoju 'Golgotu', što je za posljedicu imalo nekoliko promjena članova, a za produkt tri dema u prvih pet godina postojanja.

 

 

Prvi album "Daemon Qui Fecit Terram" objavljen je 1996. godine za poljskog izdavača Vox Mortiis i dokazao potencijal benda, čiji su opus uspoređivali s onim Morbid Angela i Deicida. Njegov ‘follow-up’, "Lord Is Avenger" (1998.), prvo je izdanje objavljeno izvan Poljske. Uslijedili su EP, kompilacije, a nakon četiri godine pauze i treći studijski album “Cain's Way”, koji je bendu širom otvorio vrata svjetske metal scene. Uz ostalo, i ugovor s francuskim labelom Listenable Records, za kojeg već 2003. godine izlazi album “Awakening of the Liar”, kojeg mnogi još i dan-danas smatraju najvećim u povijesti benda. Najznačajniji svakako jeste.

 

"Anaclasis - A Haunting Gospel Of Malice & Hatred" (2005.) death metalu dodaje influence black i industrial metala i biva označen novim smjerom Hateovog evolucijskog ciklusa, omiljen kod kritike, ali i publike, koja je prihvatila djelomičnu transformaciju benda. Tri godine je prošlo do izlaska albuma “Morphosis”, period u kojem je bend puno nastupao i dijelio pozornicu s velikim imenima, a 2009. i snimio prvi video spot, za pjesmu “Threnody” sa spomenutog albuma.

 

Hate – Threnody

 

http://www.youtube.com/watch?v=8olOCVF4bRI

 

Taj je album stilski bio na tragu prethodnika, baš kao i aktualni “Erebos” (2010.), koji je podignuo standarde tehničkog death metala na više razine. Uslijedio je razlaz s Listenable Records, dugogodišnjim izdavačem koji mu je donio slavu, te novi korak dalje, potpis za Napalm Records, a u tijeku je rad na novom materijalu.

 

A još jedan korak nastup je na Metalfest Croatia 2012, koji tako neće predstaviti samo duet, nego trolist poljske metalne brutale.

 

Jer, Metalfest Hrvatska ima mnogo posebnosti, a jedna od najvećih je ta da je to prvi europski festival na morskoj plaži. Jedinstven i poseban zahvaljujući i neuobičajenoj, prirodnoj ljepoti i idealnom geografskom položaja, održava se u 3000 godina starom gradu Zadru, hrvatskom hit-turističkom odredištu, okruženom s pet nacionalnih parkova i dva parka prirode. Metalfest Hrvatska je prvi Metalfest koji će se održati neposredno uz more, okružen plažama sa tri strane. U vrijeme održavanja festivala temperature mogu varirati i dosegnuti 35 stupnjeva Celzija, i želji da se okupaju u kristalno čistom, modrom moru, teško će odoljeti njegovi posjetitelji. Zato, neka Metalfest Hrvatska bude istinski heavy metal odmor u neposrednoj blizini mora.

 

 

 

Ulaznice i Fan Pack:

 

Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) do 29.02.2012. je 359 kuna/49 eura (plus pretprodajna naknada), a dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama.

 

Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).

 

Line-up Metalfest Croatia 2012:

 

W.A.S.P. (www.waspnation.com)

DARK TRANQUILLITY (www.darktranquillity.com)

IN EXTREMO (www.inextremo.de)

BLIND GUARDIAN (http://wwwb.lind-guardian.com)

KREATOR (http://www.kreator-terrorzone.de) Metalfest nastupi festivalska exskluziva u 2012.

BEHEMOTH (www.behemoth.pl)

HYPOCRISY (http://www.hypocrisy.tv) Metalfest nastupi festivalska exskluziva u 2012.

VADER (www.vader.pl)

DEATH ANGEL (www.deathangel.us) – izvode „The Ultra-Violence“ album

LEGION OF THE DAMNED (http://www.legionofthedamned.net/2011)

FLESHGOD APOCALYPSE (http://www.fleshgodapocalypse.com)

ENSIFERUM (http://www.ensiferum.com)

ALESTORM (www.alestorm.net)

POWERWOLF (www.powerwolf.net)

HATE (http://www.hate-metal.com)

EVIL BLOOD (http://www.myspace.com/evilbloodthrashmetal)

BREZNO (www.myspace.com/breznospace)

DOOMED (www.myspace.com/doomedband)

ASHES YOU LEAVE (www.ashesyouleave.org)

E.N.D. (www.myspace.com/endzadar)

RISING DREAM (www.rising-dream.net)

INFERNAL TENEBRA (www.infernaltenebra.com)

UNINVITED (www.myspace.com/uninvitedcro)

MEPHISTOPHELIAN (www.myspace.com/mephistophelian)

TOXICDEATH (www.toxicdeath.com)

GORTHAUR'S WRATH (www.gorthaurs-wrath.com)

DECONTROLLED (www.myspace.com/decontrolledband

 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku