Heaven Rain obradio hit grupe Zana, Vejte snegoviSviđa ti se? Javi ostalima!

20.12.2011 - Banjalučki metal sastav Heaven Rain objavio je novi singl, obradu velikog ex-YU hita osamdesetih, pesmu "Vejte snegovi", grupe Zana.

Pesmu je moguće besplatno preuzeti na internet stranici Heaven Raina www.heavenrainband.com.

Prema rečima članova benda, ideja da se snimi obrada pesme "Vejte snegovi" došla je spontano.

- Iako je Heaven Rain na prvom mestu autorski bend, uvek smo voleli odabrati neku netipičnu pesmu za metal žanr, i prilagoditi je našem zvuku. Svi u bendu slušamo različitu muziku, i nije baš jednostavno izabrati pesmu koja se svima sviđa, ali kad je reč o "Vejte snegovi", tu nije bilo dvojbe. Smatramo da se radi o jednoj od najlepših pesama sa prostora bivše Jugoslavije - kažu u bendu.

Obrade pop hitova iz osamdesetih nisu retka pojava na današnjoj metal sceni, a na repertoaru metal bendova neretko se nađu i Madonna, Black, A-Ha, Roxette, Cutting Crew, Genesis i mnogi drugi.

Naš rad pretežno je usmeren na strano tržište, ali hteli smo da obradimo pesmu sa naših prostora koja po kvalitetu nimalo ne zaostaje za velikim stranim hitovima iz zlatne ere osamdesetih. Verujemo da smo uradili dobar posao - dodaju momci i devojka iz Heaven Raina, zahvalivši se Grupi Zana na dozvoli da ovu pesmu uvrste u svoj repertoar.

Obrada je snimljena u studiju Chainroom u Senti, pod producentskom palicom Marjana Mijića. Takođe će se naći kao bonus pesma na skoro snimljenom drugom Heaven Rain albumu "Second Sun", čije se objavljivanje očekuje početkom 2012. godine. Naslovna strana singla je rad mlade ruske dizajnerke Julie Popove.

Heaven Rain je melodični progressive metal sastav osnovan u Banjaluci 2006. godine. Grupa iza sebe ima jedan album, "Far and Forever", koji je 2008. godine objavljen za holandsku izdavačku kuću Moonwolf Records, i mini izdanje "Evolution" iz 2010. godine. U postavi su pevačica Miona Graorac, klavijaturista Goran Baštinac, gitarista Igor Dragelj, basista Bojan Jokšić i bubnjar Nebojša Lakić.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku