Horor roman o petooktobarskom prevratu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavačka kuća "Srpska knjiga M" objavila je "Nemezis", roman prvenac mladog pisca fantastike Radoslava Slavnića.

Žanrovski umetnut u okvire horora i naučne fantastike sa uplivima socijalne tematike, roman govori o naizgled sasvim prosečnom mladiću koji pokušava da se snađe u vreme petooktobarske revolucije, dok mu izvesne nepoznate sile najavljuju da će se sudbonosnog dana desiti i nešto više od kraja ere Slobodana Miloševića.

Recenzent, Mira Švonja, o "Nemezisu", između ostalog, kaže: "Slavnić ovim romanom pokazuje kakvu percepciju ondašnje, ali i sadašnje realnosti ima današnji mladi intelektualni sloj u ovoj zemlji; sloj koji ima šta da kaže o celokupnom viđenju već viđenog, koji ima pravo da, u ime svoje normalne i bolje budućnosti, sve to prezentira starijim generacijama savremenika."

Radoslav Slavnić je rođen 1985. godine. Apsolvent je Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, a u slobodno vreme se bavi pisanjem, muzikom, montažom i režijom.

Objavljivao je članke u "RU-Magazinu", a deo je i uredništva bloga "Rumski Urbani Magazin" (www. rumski.in.rs). Svoju prvu zbirku kratkih priča, "Svetlost na kraju ulice" (2000), objavio je po završetku osnovne škole, u izdanju "Grafamprometa" i Gradske bibliotetke iz Rume.

Kao reditelj i scenarista radio je na više niskobudžetnih i studentskih igranih i dokumentarnih filmskih projekata, a takođe je i tekstopisac i pevač pank-rok benda "Vultures".




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku