Promocija strip izdanja "Sami's escape plan" KC REX, 27mart20hSviđa ti se? Javi ostalima!

Silent Wall Army i Elektrika predstavljaju:

PROMOCIJA STRIP IZDANJA SAMI'S ESCAPE PLAN,
epske epizode iz života majmuna Samija,
izložba printova iz izdanja i 
koncert benda TRANSEEN /Pančevo/

KC REX, Jevrejska 16, Beograd, Utorak 27.mart, 20h 

http://vimeo.com/38395596 

http://soundcloud.com/pejnkiler/transeen-studio-21-pan-evo-08 

SAMI'S ESCAPE PLAN je prvo stirp izdanje ELEKTRIKE iz Pančeva, posvećeno antropološkom fenomenu i urbanoj legendi Beograda, šimpanzi Samiju, koji je jednim bekstvom iz zoo vrta krajem osamdesetih uspeo da uzburka emocije hiljada beograđana i animira do tada neviđenu podršku u vidu masovnih demonstracija..rame uz rame sa Beogradskim Fantomom, Sami se smatra još jednim od katalizatora potisnutog socijalnog nezadovoljstva korumpiranim tekovinama socijalističkog režima tokom osamdesetih. Strip je nastao na neformalnim strip okupljanjima, tzv comics jam sessionima u organizaciji platforme comixiade.org, i kroz saradnju autora iz Srbije, Hrvatske i Poljske. 
Na granici izmedju dokumentarnog i fiktivnog, ovaj višeslojni narativ u sebi ujedinjuje različite stilove i pristupe. Autorstvo potpisuju Boris Stanić, Vladimir Palibrk, Dunja Janković, Agnieszka Piksa i Dzaizku. Izdanje se može nabaviti u knjižarama Beopolis i Plato u centru Beograda, kao i u prodavnici Gradstor u KC Gradu.


TRANSEEN, novi muzički projekat autora do sada aktivnih u sastavima Black Fruit i Weird Cop, ovaj put u svedenoj i monumentalnoj postavi koja sledi formulu: dve bas gitare+ritam mashina+vokali i tekstovi inspirisani John Spencer Blues Explosionom..čista uzbudljivost 300%.  
http://soundcloud.com/pejnkiler/transeen-studio-21-pan-evo-08
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.