Promocija strip izdanja "Sami's escape plan" KC REX, 27mart20h



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Silent Wall Army i Elektrika predstavljaju:

PROMOCIJA STRIP IZDANJA SAMI'S ESCAPE PLAN,
epske epizode iz života majmuna Samija,
izložba printova iz izdanja i 
koncert benda TRANSEEN /Pančevo/

KC REX, Jevrejska 16, Beograd, Utorak 27.mart, 20h 

http://vimeo.com/38395596 

http://soundcloud.com/pejnkiler/transeen-studio-21-pan-evo-08 

SAMI'S ESCAPE PLAN je prvo stirp izdanje ELEKTRIKE iz Pančeva, posvećeno antropološkom fenomenu i urbanoj legendi Beograda, šimpanzi Samiju, koji je jednim bekstvom iz zoo vrta krajem osamdesetih uspeo da uzburka emocije hiljada beograđana i animira do tada neviđenu podršku u vidu masovnih demonstracija..rame uz rame sa Beogradskim Fantomom, Sami se smatra još jednim od katalizatora potisnutog socijalnog nezadovoljstva korumpiranim tekovinama socijalističkog režima tokom osamdesetih. Strip je nastao na neformalnim strip okupljanjima, tzv comics jam sessionima u organizaciji platforme comixiade.org, i kroz saradnju autora iz Srbije, Hrvatske i Poljske. 
Na granici izmedju dokumentarnog i fiktivnog, ovaj višeslojni narativ u sebi ujedinjuje različite stilove i pristupe. Autorstvo potpisuju Boris Stanić, Vladimir Palibrk, Dunja Janković, Agnieszka Piksa i Dzaizku. Izdanje se može nabaviti u knjižarama Beopolis i Plato u centru Beograda, kao i u prodavnici Gradstor u KC Gradu.


TRANSEEN, novi muzički projekat autora do sada aktivnih u sastavima Black Fruit i Weird Cop, ovaj put u svedenoj i monumentalnoj postavi koja sledi formulu: dve bas gitare+ritam mashina+vokali i tekstovi inspirisani John Spencer Blues Explosionom..čista uzbudljivost 300%.  
http://soundcloud.com/pejnkiler/transeen-studio-21-pan-evo-08




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku