ZAVRŠEN DORF 2012 - PROGLAŠENI POBJEDNICI



Sviđa ti se? Javi ostalima!

RIJEKA – Šesti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2012 održao se u 2 grada:  od 02. do 04. ožujka 2012. u Vinkovcima, te 15.-18.03. u Rijeci, na više lokacija.


Festivalski program u Vinkovcima i Rijeci pratilo je više od 4.000 posjetitelja. Prikazan je ukupno 41 film u 3 selekcije, a organizirane su i promocije knjiga, radionica dokumentarnog filma pod vodstvom Vincenta Moona, okrugli stol, koncerti i nastup DJ, izložbe fotografija i unikatnog filigranskog nakita, sajam secondhand vinila. U Vinkovcima je u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom održan program EDIT namijenjen učenicima osnovnih škola.


Žiri u sastavu – Ante Perković, Veljko Popović i predsjednik žirija Gjorgji Janevski najboljim filmom u regionalnoj selekciji proglasili su film „V letu hip hopa“ Borisa Petkoviča iz Slovenije. Prema mišljenju žirija film „na uzbudljiv i autentičan način daje kronološki pregled slovenske hip-hop scene podjednako uvažavajući pravila hip hop žanra i filmske struke, te lokalnoj sceni osigurava identifikacijski dokument u (ne samo) regionalnom kontekstu“.

Posebno priznanje članovi žirija dali su filmu „Fanzini s Marsa“ Siniše Dugonjića iz Beograda, zbog „fanzinaški strasnog dokumentiranja društvenog značaja underground scene u Srbiji 90-ih godina“.


Dobitnik nagrade u međunarodnoj konkurenciji je film „Speaking in code“ Amy Grill (SAD). „U šifri priče o elektroničkoj glazbi nalazimo dubinu ljudskih odnosa aktera scene i protagonista filma, čime je vješto postignuta višeslojnost, izbjegnuta su ograničenja žanra i filmu je omogućena nova komunikacijska dimenzija“, mišljenje je žirija.

Posebno priznanje dodijeljeno je filmu „Secondhand sureshots“ američkog tandema Mark McNeill i Bryan Younce „zbog uvjerljivog prikaza neslućenih mogućnosti ljudske kreativnosti i ljubavi prema glazbenoj arheologiji“.


Nagrade su izradili studenti kiparstva na riječkoj Akademiji Ana Rupenović i Tonko Vukonić.


Posebno DORF priznanje za doprinos promicanju vrijednosti rock kulture dodijeljeno je riječkom sastavu VIS Uragani, začinjavcima i prvom hrvatskom rock'n'roll bandu. Priznanje je direktor Festivala DORF Toni Šarić uručio inicijatoru sastava Dariju Ottavianiju.


Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2012 organizirala je Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca.


Festival su podržali Grad Vinkovci, Grad Rijeka, Vukovarsko-srijemska županija, Primorsko-goranska županija i Hrvatski audiovizualni centar.



www.dorf-vk.com




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku