Heaven Rain "SECOND SUN" U PRODAJI OD 1. JUNA!Sviđa ti se? Javi ostalima!

(18.04.2012) Novi album banjalučkog progressive power metal benda Heaven Rain, "Second Sun", biće objavljen 1. juna za MusicBuyMail iz Nemačke!


Na albumu se nalazi 10 autorskih pesama i jedna bonus obrada. Snimljen je u studiju Chainroom u Senti tokom oktobra/decembra 2011. godine. Produkciju, miks i mastering potpisuje Marjan Mijić.


Klavijaturista Heaven Raina Goran Baštinac naglasio je da novi album zvuči mnogo bolje od debi ostvarenja Far and Forever.


- Pesme su zrelije. Istovremeno melodične i čvrste. Zadržali smo prepoznatljiv zvuk kakav smo imali na debiju, s tim što sve to sada deluje mnogo kompaktnije i ubedljivije, i sa sviračke i sa produkcijske strane. Tu su čvrsti gitarski rifovi, virtuozna svirka, balade... Rekao bih, sve što bi trebalo da sadrži jedan moderan progressive/power metal album. Nadam se da će ljudima svideti onoliko koliko se sviđa nama - rekao je Baštinac.


Dodao je da će koncertna promocija albuma da usledi čim CD bude stigao u naše krajeve.


- Sviraćemo gde god budu ispoštovani minimalni uslovi potrebni da sve ovo kvalitetno predstavimo publici. Pratite naš sajt, sve će biti blagovremeno najavljeno - zaključio je on.


Omot novog albuma dizajnirao je iskusni Alex Yarborough (Cage, Cain’s Suffering, Metal Church, Solitude Aeternus…).

Ovde poslušajte naslovnu pesmu sa albuma "Second Sun":

http://www.youtube.com/watch?v=dUpMHGKG0eE

"Second Sun" spisak pesama:

1. Close to Dawn
2. Heaven Rain
3. Dreamless
4. My Only One
5. Second Sun
6. Face of Misery
7. Nowhere
8. Raven In Heart
9. When Day Fades to Dark
10. At The End of Time (Letter Part II)
11. Vejte Snegovi (Zana cover)


Heaven Rain je osnovan u Banjaluci 2006. godine. Grupa iza sebe ima jedan album, "Far and Forever", koji je 2008. godine objavljen za holandsku izdavačku kuću Moonwolf Records, i mini izdanje "Evolution" iz 2010. godine. U postavi su pevačica Miona Graorac, klavijaturista Goran Baštinac, gitarista Igor Dragelj, basista Bojan Jokšić i bubnjar Nebojša Lakić.


Korisni linkovi:
Heaven Rain - www.heavenrainband.com
MusicBuyMail - www.musicbuymail.eu
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku