Javni poziv za ucesce na projektu "Uradi sam-fanzin"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Omladinski centar CK13 Vas poziva da podržite i medijski propratite:

Projekat "Uradi sam-fanzin"

Napravi svoj časopis



Omladinski centar CK13 raspisuje konkurs za učešće na radionicama i predavanjima u okviru projekta “D.I.Y. Uradi sam- fanzin”.

Realizacija projekta odvijaće se u Omladinskom centru CK13 od 14. do 20. maja 2012. godine, a obuhvatiće edukaciju i upoznavanje sa aktivističkom štampom, stritartom, samizdat kuturom, kao i praktičan rad iz oblasti štampanih medija, istraživačkog novinarstva i dizajna.  Prijavu sa imenom, prezimenom i kratkom motivacijom za učešće šaljite na jelena.tipsin@ck13.orgRok za prijavu učesnika je 10. maj. Napomena: Određenom broju učesnika van Novog Sada biće obezbeđen smeštaj i putni troškovi.

Omladinski centar CK13 u okviru projekta raspisuje i konkurs za učešće na dvodnevnoj konferenciji u okviru projekta. Dvodnevna konferencija “Uradi sam- fanzin” iz oblasti štampanih medija, istražnog novinarstva i dizajna, odvijaće se 19-20. maja 2012. godine14h-20h u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Pozivamo autori publikacija, stripova, fanzina da učestvuju na konferenciji i predstave svoje dosadašnje angažovanje na publikacijama, aktivizam kojim se bave, kao i svoje publikacije. Teme fanzina, časopisa: društveni problemi, pitanja i stavovi u društvu (antifašizam, feminizam, siromaštvo, tranzicija, obrazovanje mladih, nasilje u sportu), društveni pokreti i angažovane muzičke scene, nezavisno izdavaštvo, umetnost.

Da biste se prijavili na konferenciju “Uradi sam” posaljite mejl na: jelenatipsin@ck13.orgsa sledecim podacima:

1. Ime i prezime

2. Ime publikacije i datum prvog obajvljivanja

3. Dosadašnje iskustvo u navedenim oblastima, kao i u sličnim oblastima

4. Kratki opis do 1000 reci o sadržaju prezentacije na konferenciji

5. Ukoliko je potrebno, pošaljite u dodatku mejla priloge (skenirane delove publikacije, linkove opisa publikacije).

Napomena: Vreme izlaganja svakog predavača je do 30 minuta + diskusija.

Ukoliko se bavite dizajnom uradi sam, pravljenjem bedževa, prišivaka, štampanjem majci, ili posedujete izdavacku kuću, prijavite se kako biste učestvovali na Berzi “Uradi sam tokom dvodnevne konferencije. Rok za prijavu učesnika je 10. maj.

Cilj projekta je okupljanje, umrežavanje i davanje podrške aktivizmu mladih kroz štampu i etiku “uradi sam”. Kroz edukaciju i praktičan rad učesnici će zajedno pisati, kreirati sadržaj i dizajn publikacija. Učesnici i učesnice projekta će moći sami da objavljuju publikacije tokom projekta, kao i da podučavaju nove učesnike usvojenim veštinama.

Projekat "Uradi sam - fanzin" se realizuje uz podršku američke fondacije NED, National Endowment for Democracy.

OMLADINSKI CENTAR CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
tel/fax: +381 21 47 37 601

www.ck13.org

Kontakt osoba: Jelena Tipšin 062 320 991




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku