Koncertne perverzije u Sarajevu - JOHNNY MOX (Italy) i MORGANE DESBEET (France) + HERMETIC BRISK (BiH)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

29. April u 21:00 Fiskultura, ulaz: 3KM 

JOHNNY MOX (Italija)

Plesnom psihodelijom i razvaljujućim skeletal gospel-om elektro vagabund Johnny Mox u Sarajevu promoviše novi album “We=Trouble” na istoimenoj južno-evropskoj turneji.
Njegovi live nastupi su uglavnom jedno zabavno ludilo “postapokaliptičnog” miksa različitih energičnih žanrova od panka i diska do elektronskog noise haosa. Specifičnim tekstovima i glasom kao đavolom zaposjednutim svo to ludilo biva zapakovano u glasovno-ritmično putovanje i potragu za spiritualnošću na imaginarnim mjestima iz hororičnog nasljeđa pop-punk-noise culture i bizarnosti. Klasična italijanska opsesija Amerikana trešom, gospelom i hororom kao da Lucio Fulci i Dario Argento susreću Alan Forda u nekom predgrađu pakla.
Johnny Mox je inače i član italijanskih psihodeličnih funk-noise-no disco sastava Nurse!Nurse!Nurse! i Fonda Sisters.

Njegov novi album “We=Trouble” možete poslušati na: http://johnnymox.bandcamp.com/album/we-trouble
 

Takođe i pogledati videe i ostale informacije na njegovom sajtu: http://johnnymox.com/#4e2/youtube



Pa sredinom maja imamo:


Noise Kultura @ Fis Kultura 16. maj u 21:30 ulaz: 3KM

MORGANE DESBEET (Francuska)

HERMETIC BRISK (BiH)

Morgane Desbeet je dugogodišnji projekat na evropskoj andergraund sceni i brutalno harsh noise/grind/noise core bjesnilo iz francuskog Lyon-a koji zvukove proizvodi raznim analognim uređajima, radio prijemnicima i tejp manipulacijama. Mr. Cristophe iz ovog one-man projekta je i osnivač NHDIYSTREC lejbla posvećenog žestokom andergraundu i non profit djelovanju od 2006. sa gomilom izdatih kaseta, vinila i diskova. Na ovogodišnjoj turneji nastupat će u svim većim gradovima od Grčke do Slovenije. Posjetitelji će imati i priliku da nabave neka od najekstremnijih izdanja francuske noise/grind/nose core scene sa NHDIYSTREC lejbla i distribucije.

Snimak nastupa iz kluba Enthropy iz Marseill-a koji je sličan ambijentu u sarajevskoj Fiskulturi možete pogledati ovdje: http://vimeo.com/28467080

Više o projektu na: http://nhdiystrec.free.fr/

Hermetic Brisk je trenutno jedan od najaktivnijih dueta eksperimentalno-psihodelične elektronske muzike iz Sarajeva. Iako je sam projekat star tek nešto više od godinu, iza njega stoje članovi sa dugogodišnjim iskustvom na balkanskoj noise sceni, tj. Ela Vuk i N. Smrznik koji su u kratkom vremenu ovoga projekta izgradili karakterističan zvuk od statičnih elektro motiva do histerične buke i sanjivih vokala a sve zaokruženo interesantnim plesnim performansima. Od mnogobrojnih koncerata po regionu mogu se izdvojiti i odlični nastupi na 3. Sine Linea Zagreb Festivalu Eksperimentalne Glazbe, zatim 6. Venoise Rumore De Camera Venezia i već kultnom 10. Ljubljana Noise Festivalu, kao do sada jedini učesnici iz BiH na istim.

Snimak sa ljubljanskog festa možete pogledati ovdje http://www.youtube.com/watch?v=8_k3Wqf7tzg&feature=relmfu

Više o projektu na: http://hermeticbrisk.blogspot.com/

Isto tako, Morgane Desbeet svira sa odličnim beogradskim noise projektom Nundata:

12 maj Beograd - Panic Room Žica
13 maj Pančevo - (vjerovatno Elaktrika)
14 maj Novi Sad

Takođe, Johnny Mox u

01 maj MARIBOR
02 maj TVORNICA - ZAGREB




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku