"Kuća strave V" - album uz pomoć slobodnog softvera



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pre nekoliko dana, na sam Dan zaljubljenih/Sv. Trifuna/what ever, svetlost dana ugledao je album "Kuća strave V" koji potpisuju Isidor Igić i Džoni Promis (PromissingYouth). Ono što izdvaja ovaj album, pored toga što je reč o originalnom autorskom radu, je i to što je ovaj album napravljen uz pomoć slobodnog softvera.

 "Kuća strave V" na alegoričan način se bavi današnjicom, kroz prizmu aluzije na horor filmove osamdesetih godina XX veka. Reč je o pop-rok ostvarenju koje sadrži deset pesama koje se slobodno mogu skinuti sa stranice autora. Jedna od pesama "Divni ljudi" posvećena je gitaristi grupe "Ekvites" Dušanu Iliću - Duci (1973-2012).
Album je snimljen jula 2012. godine uz pomoć slobodnog softvera: Ubuntu Studio 12.04, ALSA, FFADO, JACK, MusE 2, Linuxsampler, Yoshimi, Ardour 2, Guitarix 2, Calf plugins, Rakarrack, IR, C* JVRev.
Album možete preuzeti potpuno besplatno na ovoj* adresi.
Na istoj adresi možete videti i detaljan opis albuma, tekstove svih pesama, koji su sve slobodni semplovi upotrebljeni na albumu, kao i ko je sve i na koji način doprineo stvaranju ovog albuma. 

*Mala tehnička napomena:
Ukoliko vaš operativni sistem ne podržava ćirilicu, odnosno softver koji koristite za raspakovanje preuzete arhive, problem možete zaobići preimenovanjem preuzete datoteke.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku