"Artikulisanje" rok muzike i drugih umetnosti u Paraćinu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Na Festivalu umetnosti „Artikulisanje 2013“ u Paraćinu, u petak 31. maja 2013. godine, u okviru muzičkog dela festivala koji populariše autorsku rok muziku i izvođače nastupiće „Zontag“ iz Novog Sada i „Plišani Mališan“ iz Gornjeg Milanovca.


Nakon 18 godina postojanja benda „Zontag“, pod čijim imenom uživo nastupa Vladimir Nedeljković u akustičnoj varijanti pesama, prvi put će imati priliku da svoje dugogodišnje muzičko stvaralaštvo predstavi Paraćincima i svima koji se odluče da posete ovaj jednovečernji festival. To će biti prilika da pored dosadašnjeg rada predstavi i svoja dva prošlogodišnja muzička EP izdanja „Zontag Februar 2012.“ i „Zontag 21.12.2012.“.


I indie rock bend „Plišani Mališan“, koji svoju muziku obogaćuje noise i garage punk elementima po uzoru na bendove Sonic Youth, Dinosaur Jr, Nirvana, Stone Roses, Yo La Tengo, i druge, nastupiće na „Artikulisanju 2013“ predstavljajući svoj autorski materijal od koga bi uskoro trebalo da bude objavljen prvi album ovog benda.


Podršku „Zontagu“ i „Plišanom Mališanu“ u muzičkom delu festivala pružiće paraćinski pank bend „Žbunt“ i nekolicina paraćinskih muzičara u kombinovanom sastavu.


Pored muzičkog dela, na festivalu će biti književnosti u vidu stvaralaštva članova organizatora festivala Književno-umetničke asocijacije „Artija“, stand up komedije Miodraga Stošića iz Beograda i Lorda od Bede, iliti Miroslava Đorđevića iz Bačkog Maglića, i crtačkog umeća karikaturiste i ilustratora Gorana Ćeličanina iz Varvarina kroz karikature i portrete prisutnih gostiju.


Festival umetnosti „Artikulisanje“ održava se jednom godišnje u samo jednoj večeri i ovo je druga godina njegovog postojanja. Cilj festivala je okupljanje lokalnih kreativnih autora i predstavljanje neafirmisanih i manje afirmisanih autora iz drugih sredina predstavljajući alternativu uobičajenim kulturnim dešavanjima u Paraćinu i okolini.


Festival je podržala Opština Paraćin putem projekta prijavljenog na konkurs za projekte iz kulture.


Detaljnije o festivalu i svim učesnicima festivala: http://kua.artija.net/festival-umetnosti-artikulisanje-2013/





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku