Stray Dogg i Wooden Ambulance u Novom Sadu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu 11.maja u Omladinskom centru CK13 nastupiće Stray Dogg i Wooden Ambulance. U pretprodaji ulaznice se mogu kupiti u CK13 svakog dana od 11-16h i od 17-23h po ceni od 300 dinara dok će na dan koncerta iznositi 400 dinara.

Stray Dogg je nastao tokom zime 2010. godine, kada Dukat Stray, nakon nekoliko solo nastupa, okuplja bend, objavljuje demo EP a ubrzo zatim i album prvenac “Almost”. Album dobija odlične kritike a Stray Dogg za kratko vreme uspeva da privuče veliko interesovanje publike. Nakon nekoliko nastupa sa imenima kao što su Chinawoman i Scout Niblett, bend održava seriju uspešnih koncerata među kojima i u Domu Omladine na kojem prisustvuje više od 600 ljudi. Drugi po redu album “Fire’s Never Wrong” izlazi u oktobru 2012. a kao specijalni gost ovom sjajnom albumu doprinos daje i američki kantautor Devendra Banhart u pesmi “Time”.

Pored Dukata, bend čine još i

Marko Ignjatović (solo gitara).
Ana Janković (violina, glas)
Jelena Damjanović (klavir)
Vladimir Miličević (bas)
Relja Ilić (bubnjevi)
http://straydogg.bandcamp.com/

Wooden Ambulance je singer-songwriterski alter-ego Gorana Grubišića bubnjara subotičkog benda Ana Never. Za njegov muzički izraz kolokvijalno bi se moglo reći da je to sfera alternativnog folk-rocka subotičko-horgoške peščare. To i jeste svojevrsna epigonska i diletantska amerikana, muzika akustične gitare i zaludnog glasa.

Uz Gorana, na nekim pređašnjim koncertima neretko su svirali i nastupali razni prijatelji – muzičari.
Dok od kraja 2011.-e godine, stalnu postavku Wooden Ambulance band-a čine:
Boris Čegar (klavijature)
Davor Bašić Palković (bas gitara)
Srđan Terzin (el. gitara, klavijature, harmonika)
Goran Grubišić (glas, akustična gitara, banjo gitara, usna harmonika, metalofon…)
Rudolf Kovács (bubnjevi)
Bernadett Brestyánszki – violončelo
Dína Brestyánszki – violina

Wooden Ambulance je do sada svirao sa imenima poput Picastro (CAN), David Dondero (USA), Oldseed (CAN/De), Ryland Bouchard (USA), Rosa Parks (HU), Bardt/Bird (NL), Sarsaparilla (USA/De), The Mothership Orchestra, Kristali, Virvel, Went, Emanuil, Ljudske Potrebe, Omladinac 11, Mrcine…

Ovom prilikom bend će predstaviti pesme sa predstojećih izdanja Distant Shore EP i River Sand LP.
http://woodenambulance.bandcamp.com/





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku