Književno veče: Dragulji fantastične i avangardne književnosti u izdanju "Everest Medije"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U četvrtak 03. aprila 2014. godine (20h) u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, Beograd) biće predstavljena dela fantastične i avangardne književnosti, koja su u poslednje tri godine objavljena u beogradskoj izdavačkoj kući "Everest Media".

O izdanjima će govoriti vlasnik izdavačke kuće "Everest Media" i urednik edicije "Znak Sagite" Boban Knežević, urednik edicije "Signal" Zoran Stefanović i autori.

Edicija književne fantastike "Znak Sagite" osnovana je 1985. godine i predstavlja najvažniji poduhvat ove vrste koji predstavlja pisce sa prostora bivše Jugoslavije. Na promociji će ljubitelji fantastike imati priliku da čuju nešto više o romanima: "30. februar" Jelene Đurović, "Verigaši" Zorana Stefanovića, "Istorija ljubavi među mikrobima" Ratka Radunovića, "Šamanijada"  i "Tamna strana sile" Slobodana Škerovića, "Vir svetova" i "Gamiž" Mine D. Todorović, kao i "Taj neobičan dan" Predraga Vukadinovića.

Takođe, biće predstavljeno novo kolo međunarodno ugledne biblioteke "Signal" koja je osnovana početkom 1970-ih u okviru neoavangardnog signalističkog pokreta. U ovom kolu su objavljene knjige Slobodana Škerovića "Jerihon, Jerihon " (pesme), "Zemljofobija" (roman), "Nevidljivi Mars" (roman), "Vulkanska filozofija" (eseji) i "Drozdovi u Paklu" (pesme).

Ovo književno veče još jedno je u nizu dešavanja kojima se najavljuje Festival fantastične književnosti "Art-Anima". Festival će se održati od 15. do 17. maja 2014. godine u UK Palilula.

Organizatori budućeg Festivala su sajt "Art-Anima", Udruženje "Punkt.rs" i Ustanova kulture Palilula.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku