UZEMLjENjE postavilo album za preslušavanjeSviđa ti se? Javi ostalima!


Nakon beogradske promocije i preslušavanja albuma “Mehanizam” u Beogradu, bend UZEMLjENjE postavio je kompletan album na svoj zvanični youtube kanal, a isti će uskoro biti dostupan za besplatno preuzimanje sa sajta benda www.uzemljenje.net, a u pripremi je i video spot za pesmu “Ni po jada” te se time zahuktava promocija koja će biti zaokružena živim nastupima na jesen.

“Mehanizam” je njihov prvi studijski album i na njemu se nalazi devet pesama. Album je producirao i miksao Miloš Mihajlović u studiju “Blaze”. Ukupno trajanje albuma je 48 minuta.

Pakovanje za album urađeno je od eko-kože sa zlatotiskom, a od propratne građe uz CD ide booklet od 4 lista/8 stranica. Na prednjoj strani nalazi se prepoznatljiv logotip benda. Iako nemaju zvaničnog izdavača potrudili su se da „Mehanizam“ u potpunosti prija i oku odbacujući plastične i kartonske kutije koje se najčešće koriste za pakovanje CD izdanja, birajući najskuplju, ali i najlepšu varijantu za svoj prvenac.

Preslušavanje albuma: http://www.youtube.com/watch?v=rvo_ZqJUer0

Ovo izdanje dostupno je u fizičkom obliku po ceni od 500 dinara (plus PTT troškovi) i može se naručuti putem maila uzemljenje@hotmail.com ili porukom na facebook stranici www.facebook.com/uzemljenje gde je potrebno navesti svoje ime i prezime i adresu za slanje.
Bend je nastao 2011. godine i od starta je posvećen isključivo autorskom stvaralaštvu. Posebnu pažnju posvećuju tekstovima koji imaju apelativnu ulogu na slušaoca i ljudsku svest. Tekstovi su društveno angažovani, sa jasnom kritikom na račun društvenog sistema, ali i čoveka kao pojedinca.

Za svega dve i po godine postojanja bend je doživeo nekoliko kadrovskih promena, koje su na žalost uticale na to da bend često mora da kreće od nule, kako bi se usvirao sa novim članovima. Vrhunac demo faze bio je nastup na 47. Gitarijadi u Zaječaru prošle godine gde je bend bio među 12 finalista i nastupio pred publikom koja je brojala i više od 20 000 posetilaca.

Trenutnu postavu benda čine: Dejan Milošević (gitara/vokal), Mladen Jovanov (bubanj), Ivan Pavlović (bas) i Dragoljub Milovanović (gitara).
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.