Електро Култура - соло проект на Владимир Муратовски ДивоSviđa ti se? Javi ostalima!

Електро Култура е соло проект зад кој стои Владимир Муратовски Диво - панкер, социјален поет од скопскиот асфалт и неуморен хроничар на македонската андергрануд сцена речиси три децении. Во 1992 година со помош на неговиот пријател Зoран Трпков во домашни услови го снима албумот „Мировна порака" кој во изминативе две децении останува една од најдобро чуваните тајни на македонската музичка сцена. Повеќе од две децении подоцна, на 24 ноември 2013-та година на брановите на Канал 103 конечно ќе се случи и неговиот прв соло концерт.


Промо концертот на Електро Култура е закажан на 29 септември, во Кино Фросина, Скопје.


На албумот се наоѓа радио концертот на Електро Култура, снимен во емисијата „Ако никој не свири"  на Канал 103 на 24.11.2013. Физичките изданија (во ограничен тираж) го содржат и албумот „Мировна порака", снимен во 1992 година.


Изданието е достапно на цеде, аудио касета, како и за дигитално преземање.


Дизајнот на изданието е на Владимир Лукаш. Тон мајстор на радио концертот е Ненад Тонкин, додека мастерингот го работеше Зоран Тевдовски.


www.elektrokultura.bandcamp.com

www.kanal103.com.mk
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku