Festival kratkometražnog filma u Novom Sadu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

POČINJE BORBA NA FILMSKOM FRONTU

Festival malih i  nezavisnih filmskih produkcija Filmski Front održaće se po dvanaesti put od 23.do 25.oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, a u organizaciji Nezavisnog filmskog centra Kino Klub Novi Sad.

Filmski Front je jedini festival ovog tipa u Novom Sadu, međunarodnog je karaktera i prikazuje kratke igrane, eksperimentalne, animirane i dokumentarne filmove. Tokom tri dana biće prikazano preko 50 filmova koji su izdeljeni u tri selekcije: studentska Srbija/region selekcija, Srbija/region selekcija i internacionalna selekcija. Žiri koji će za svaku od ove tri selekcije izabrati najbolji film čine Tara Karajica – ugledna filmska kritičarka, Aleksandar Ramadanović – direktor fotografije, i Stefan Ivančević – reditelj čiji su filmovi prošli veoma zapaženo na velikim međunarodnim festivalima.

Početak projekcija će tokom sva tri dana biti u 20h, s tim da će u petak od 17h kao deo programa biti održana tribina pod nazivom „Mladi i drugačiji“ za sve one koje zanima kako je baviti se filmom u Srbiji. Učesnici tribine su mladi reditelji Stefan Ivančević, Mina Đukić – autorka filma „Neposlušni“ i Ivan Ikić – autor filma „Varvari“.

Po završetku prikazivanja takmičarskih selekcija, biće prikazana tri filma kao deo prijateljske selekcije, a to su filmovi: „U mraku“ autorke Jovane Manojlović, „Kafa“ autorke Sonje Petrović i „Neki drugi svet“ –film Filipa Markovinovića, selektora festivala, koji je imao zadatak da između 1430 filmova koji su prijavljeni ove godine, izabere upravo ove koje će publika imati priliku da vidi na ovogodišnjem Frontu.

U subotu nakon objavljivanja pobednika Filmski Front se premešta u pab „Crveni petao“ gde će biti žurka zatvaranja festivala.

Ulaz na sve projekcije i prateći program festivala je besplatan.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku