Festival kratkometražnog filma u Novom SaduSviđa ti se? Javi ostalima!

POČINJE BORBA NA FILMSKOM FRONTU

Festival malih i  nezavisnih filmskih produkcija Filmski Front održaće se po dvanaesti put od 23.do 25.oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, a u organizaciji Nezavisnog filmskog centra Kino Klub Novi Sad.

Filmski Front je jedini festival ovog tipa u Novom Sadu, međunarodnog je karaktera i prikazuje kratke igrane, eksperimentalne, animirane i dokumentarne filmove. Tokom tri dana biće prikazano preko 50 filmova koji su izdeljeni u tri selekcije: studentska Srbija/region selekcija, Srbija/region selekcija i internacionalna selekcija. Žiri koji će za svaku od ove tri selekcije izabrati najbolji film čine Tara Karajica – ugledna filmska kritičarka, Aleksandar Ramadanović – direktor fotografije, i Stefan Ivančević – reditelj čiji su filmovi prošli veoma zapaženo na velikim međunarodnim festivalima.

Početak projekcija će tokom sva tri dana biti u 20h, s tim da će u petak od 17h kao deo programa biti održana tribina pod nazivom „Mladi i drugačiji“ za sve one koje zanima kako je baviti se filmom u Srbiji. Učesnici tribine su mladi reditelji Stefan Ivančević, Mina Đukić – autorka filma „Neposlušni“ i Ivan Ikić – autor filma „Varvari“.

Po završetku prikazivanja takmičarskih selekcija, biće prikazana tri filma kao deo prijateljske selekcije, a to su filmovi: „U mraku“ autorke Jovane Manojlović, „Kafa“ autorke Sonje Petrović i „Neki drugi svet“ –film Filipa Markovinovića, selektora festivala, koji je imao zadatak da između 1430 filmova koji su prijavljeni ove godine, izabere upravo ove koje će publika imati priliku da vidi na ovogodišnjem Frontu.

U subotu nakon objavljivanja pobednika Filmski Front se premešta u pab „Crveni petao“ gde će biti žurka zatvaranja festivala.

Ulaz na sve projekcije i prateći program festivala je besplatan.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.