ZAKLONIŠČE PREPEVA prvi put u Beogradu kao gosti na velikom koncertu Zabranjenog pušenja (Mikser House, 29. novembar)Sviđa ti se? Javi ostalima!

SLOVENAČKA ROKENROL ATRAKCIJA ZAKLONIŠČE PREPEVA PRVI PUT U BEOGRADU
Gostovaće na tradicionalnom beogradskom koncertu Zabranjenog pušenja u Mikser House-u 29. novembra  

Iako ove godine obeležavaju 20 godina postojanja, i uprkos tome što od prvog albuma ,,Nešto kao Džimi Hendriks" (1996) do nedavno objavljenog ,,Samo da prođe demokratija" sve vreme stvaraju na tzv. ,,sprskohrvatskom" jeziku i već dve decenije provociraju deželu i region izazivajući kontroverzna osećanja balkanskih naroda, Zaklonošče prepeva do sada nikada nisu svirali u BeograduOva kulturno-istorijska nepravda biće simbolično ispravljena na Dan (one) Republike, 29. novembra, u Mikser House-u, kada će Zaklonišče prepeva nastupiti kao specijalni gosti Zabranjenog pušenja. 

Zaklonišče prepeva su tekstovima socijalno-političke tematike bili jedna od retkih grupa tadašnje mlade generacije u Sloveniji, koja je muziku doživljavala kao medij preko kojeg su iznosili svoje stavove o dešavanjima u zemlji i šire, a ne samo kao svakidašnji audio-vizuelni zanat. Pesmama ,,Hasan iz azila" i ,,Žitije Miće Muriquija", pa i aktuelnim hit singlom ,,Samo da prođe demokratija" Zaklonišče prepeva na šaljiv način, ali vrlo realno opisuje sliku regiona, od raspada ,,one" republike do danas.

Saradnja Zaklonišča prepeva i Zabranjenog pušenja datira još od davne 2001. godine kada je Vanja Alič, frontmen Zaklonišča, gostovao na pesmi ,,Idol" Zabranjenog pušenja, te je ,,bratskim konsenzusom" odlučeno da ova numera bude objavljena na izdanjima oba benda - i ,,Bog vozi Mercedes" Zabranjenog pušenja i ,,Odoh majko u rokere" Zaklonišča prepeva. 

Ulaznice za veliki beogradski koncert Zabranjenog pušenja na kojem će kao specijalni gosti nastupiti Zaklonišče prepeva, već uveliko su u prodaji Mikser House-u i Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). 

Cena je promotivna do 15. novembra - 1.000 danara. Od 17. do 28. novembra ulaznice će moći da se nabave po ceni od 1.200 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u Mikser House, koštati 1.400 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku