Clockwork Psycho Live 26.12/Klub Fest,Zemun



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Petak 26. decembra u Klubu Klub Fest nastupice Psychobilly Bend iz Ljubljane u okviru promocije svog Cd-a "Nightmares From Laibach" 

Clockwork Psycho je ljubljanski psychobilly/punkabilly bend koji su 2011. osnovali Clockwork Lilith (kontrabas i glavni vokal) i Al Eržen (gitara i prateći vokal). Uskoro pronalaze bubnjara Dogza i odmah kreću s radom na autorskim pesmama. Nakon nekoliko odsviranih koncerata posle samo šest meseci usviravanja, Clockwork Psycho već dobija priliku da nastupi s velikim imenom psychobilly scene, bendom The Koffin Kats. Bend vredno odrađuje koncert za koncertom i dobija zasluženu nagradu – priliku da zasviraju sa svojim uzorima, kultnim gore'n'roll bendom Banane Metalik. Definitivno priznanje kvalitete svoga rada dobijaju novim pozivom na saradnju od benda The Koffin Kats, ali ovaj put da s njima odrade deo njihove evropske turneje. Krajem 2013. snima se materijal za album prvijenac „Nightmares from Laibach“ i odrađuju se neki od posljednjih koncerata u originalnoj postavi jer početkom 2014. Dogza zamjenjuje iskusni punk i surf bubnjar Mare. Prvi nastup s Maretom bio je u martu 2014. kad je Clockwork Psycho otvorio koncert psychobilly legenda Demented Are Go! u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Slede vrlo uspješni koncerti po široj regiji, italijanska mini turneja, a tada se događa najnovija promena u postavi benda – iskusni punk i psychobilly holandski gitarista Lou Jordaan ulazi u Clockwork Psycho i s dodatnom gitarom upotpunjuje njihov zvuk. Album „Nightmares from Laibach“ je službeno izdan za Fury Records (digital release) i Nervous Records (publishing). To su dve cenjene britanske izdavačke kuče za koje su svoje albume izdavali mnogi veliki psychobilly bendovi. Zato su Clockwork Psycho vrlo ponosni i zahvalni što su „label mates“ sa svojim uzorima! Bend je u septembru krenuo sa velikom promotivnom turnejom albuma prvenca u sklopu koje nakon Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Španije,Hrvatske dolaze i u Srbiju  
Za sledeću godinu ova nezaustavljiva mašina zvana Clockwork Psycho najavljuje nove turneje: Njemačka, Danska, Švedska, Finska, Belgija, Holandija, Engleska ali i prve velike Evropske psychobilly festivale! A nakon toga ni Amerika nije više daleko!





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku