Black Planet Records raspisuju konkurs za 3. izdanje svog serijala kompilacijaSviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon uspešno realizovanog prvog i drugog (godišnjeg) dela kompilacije underground muzike Balkan Under The Radar: The Invisible Scene i The Black Wave sa više desetina hiljada preuzimanja i fantastičan prijem kod kritike, Black Planet Records, izdavačka kuća iz Niša, organizuje konkurs za vol. 3 (treće izdanje).

Kompilacija “Balkan Under The Radar” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara koji već sarađuju sa Black Planet Records, na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept muzike koju furamo na etiketi.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: vol.3” su sledeći:
da je traka neobjavljena do sada
da nije duža od 15 minuta
da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (forward thinking) muzike, bez obzira na žanr (ukoliko je nejasno, posetite
http://blackplanetrecords.bandcamp.com/ i preslušajte naša dosadašnja izdanja ili kompilacije)
da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana

Kompilacija će biti izdata na limited edition CD-u (DIY) koji neće biti na prodaju i kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, koja se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja. Bez obzira što je ovo kompilacija nepoznate muzike, mnoge relevantne muzičke face su podržale ovaj projekat pesmom.

Dugo smo razmišljali da li da uopšte objavljujemo konkurs jer već imamo odličan ruster. Odlučili smo se za još jedan konkurs jer su nam neke od najboljih traka stizale baš na ovaj način pa ne želmo da ispustimo neki dragulj koji nam je promakao.

Pesme šaljite na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Ukoliko nam se dopadne numera potražićemo lossless. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite, i ime benda (projekta). Rok za slanje je 1.5.2015. Za sva dodatna pitanja pišite na b.planet.records@gmail.com

Prvi i drugi deo kompilacije možete poslušati i skinuti ovde:
https://blackplanetrecords.bandcamp.com/album/bp011-balkan-under-the-radar-the-invisible-scene
https://blackplanetrecords.bandcamp.com/album/bp018-balkan-under-the-radar-vol-2-the-black-wave
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku