Dramska scena UrLiK - početak rada i audicijaSviđa ti se? Javi ostalima!

Dramska Scena Urlik je novi projekat Grupe za razvoj kulturnog aktivizma - UrLiK. Cilj Drame UrLiK jeste podsticanje mladih ljudi, odnosno njihovih sklonosti za performans, kao i rad sa i na istima. Polaznicima Drame će kroz proces samoučenja i samoidentifikacije, uokviren zajedničkim radom, biti omogućen kontinuirani razvoj.

Drama UrLiK nastaje inspirisana piscima, pesnicima, glumcima, performansistima, slikarima, crtačima, kreativcima UrLiKa u nastojanju da njihovo delovanje i stvaranje prikažemo kroz pokret, pod drugačijim svetlima, u drugačijem prostoru, kroz druge ljude - ljude Dramske scene UrLiK, kroz njihov osećaj za dela mladih stvaralaca UrLiKa te će se izvoditi isključivo performansi koji su dela upravo ovih autora. U kreaciji i interpretaciji insistiraće se na originalnosti, osećaju, instinktu. Svaki naredni UrLiK biće propraćen nekom izvedbom polaznika Drame.

Pored želje da dela autora UrLiKa približe publici, želja nam je i da sami autori UrLiKa uživaju u svojim delima, da spoznaju koliko inspirišu i utiču na druge umetnike, stvaraoce.

AUDICIJA

Molimo sve zainteresovane (18-35 godina) da se na audiciju prijave na drama.urlik@gmail.com najkasnije do 23.01.2015. godine. Prijava treba da sadrži ime, prezime i kontakt telefon. Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, dijalog (ukoliko se neko ne opredeli za individualno predstavljanje), pesmu, poeziju ili bilo koji drugi vid verbalne ili neverbalne interpretacije nekog dela. Audicija će se održati dana 25.01.2015. u ulici Matije Korvina 9 u Subotici, u prostorijama Vojvođanskog omladinskog foruma VIFÓ, u maloj sali.
Pitanja možete poslati u inbox Dramske Scene UrLiK. 

Van svih okvira, UrLiK kroz Dramsku Scenu UrLiK nastavlja sa podsticanjem mladih na slobodno izražavanje kroz umetnost.

Emocija. Doživljaj. Prikaz. Raspoloženje.
Istina. Uverljiva laž. Iskrena laž.
Privid. Preživljavanje. Provociranje realnosti kroz preobražaje.
Ples. Posvećenost. Prepuštanje. Lepota. Predaja.
Izraz. Lice. Pokret. Istinit, uverljiv ili lažan gest. Stabilan.
Miris mladih tekstova. Urlik pisaca i pesnika.
Pitanja bez reči. Odgovori bez reči.
Misao. Povezanost. Muzika. Oslobođenost. I osmeh.
Van svih okvira. 

Podrška:
VIFÓ
Kancelarija za mlade Grada Subotice

www.facebook.com/drama.urlik
drama.urlik@gmail.com
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku