Uskoro 9. festival DORF



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine 12-15.3. u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku/Uz projekcije 29 glazbenih dokumentaraca – izložba plakata, promocije knjiga/ Ponovo program DORF:EDIT, namijenjen mlađima


VINKOVCI – Deveti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2015 održati će se od 12. do 15. ožujka 2015. u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije 29 glazbenih dokumentaraca iz 12 zemalja raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.


Projekcije filmova će biti organizirane u Vinkovcima -  Gradsko kazalište i Centar znanja, Osijeku – Kino Urania i Vukovaru – CineStar Golubica.

Festival će otvoriti film MORPHINE – Putovanje snova, autora Marka Shumana iz SAD, koji će biti gost festivala i predstaviti svoj film o sjajnom bandu Morphine na ekskluzivnoj europskoj premijeri filma.


U okviru OFF DORF programa u Gradskoj knjižnici Vinkovci biti će organizirane 3 promocije knjiga, a razgovore će moderirati Ante Perković. U Centru znanja Vinkovci će biti organizirana izložba plakata iz privatne zbirke Kornela Šepera.


O nagradi u regionalnoj selekciji na festivalu DORF 2015 će odlučiti žiri u sastavu Dušan Moravec, predsjednik, Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević.


Već treću godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca. Natječaj je otvoren do 15/02/2014.


Nagradu za životno djelo festival DORF ove godine dodjeljuje Zdenku Franjiću, vlasniku etikete Slušaj najglasnije.


Autori festivalskih nagrada ove godine su Arpad Slančik (Srbija) i Marija Miloševska (Makedonija).


Autor ovogodišnjeg plakata je Igor Hofbauer iz Zagreba.


Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2015. Tako će i ove godine u Vinkovcima biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva. U okviru projekta EDIT -Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne radionica za učenike lokalnih osnovnih škola.


9.Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2015 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.



www.filmfestivaldorf.com




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku