ATHEIST RAP NA PROLEĆNOJ TURNEJI PO NEMAČKOJSviđa ti se? Javi ostalima!

Pank-rok grupa Atheist Rap, koja je tokom prošle godine obeležila 25 godina postojanja i rada, prvi put od osnivanja će gostovati u Nemačkoj.

Ateisti su deceniju unazad jedan od naših koncertno najaktivnijih bendova. Redovno nastupaju po klubovima i festivalima po celom regionu bivše Jugoslavije, a sredinom februara ove godine su održali koncerte u Budimpešti i Beču. U aprilu će, na poziv promotera iz Nemačke, tokom dvonedeljne turneje nastupiti u 10 nemačkih gradova.  

Turneja počinje 04. aprila nastupom na festivalu El Pueblo Unido u mestu Švebiš Gmund, a završava se učešćem na Rush & Disorderly Festivalu u Berlinu, 18. aprila.

Između ta dva nastupa, novosadski pankeri će imati samostalne koncerte  u Šopfhajmu, Filingen Šveningenu, Minhenu, Majncu, Troisdorfu, Šorndorfu, Gisenu i Kotbusu.

Povezanost Atheist Rapa sa Nemačkom se do sada ogledala u tome što je bend još davnih dana napravio omaž istočno-nemačkoj auto industriji svojim hitovima „Blu Trabant“ i „Wartburg limuzina“ i time što ih decenijama unazad inspiriše stvaralaštvo legendarnog nemačkog benda Die Toten Hosen. Uz njih su članovi Atheist Rapa imali zadovoljstvo da nastupe na njihovom beogradskom koncertu, sada već davne 2004. godine. Tokom predstojeće turneje, Ateistima će na nekoliko samostalnih koncerata gostovati nemački pank bendovi i biće pravi izazov u njihovom društvu predstaviti se nemačkoj publici pesmama na srpskom jeziku. Na svojim ranijim nastupima u Engleskoj i Švajcarskoj, Atheist Rap su se uverili da jezička barijera ne predstavlja prepreku i da publika ume da prepozna poruku koju bend emituje.       

Realizaciju turneje po Nemačkoj pomogli su prijatelji benda iz brenda Converse sa kojim Atheist Rap godinama unazad  uspešno sarađuje.    
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku