D Zoo lansirali "Treću Armiju Trećeg Sveta"



Sviđa ti se? Javi ostalima!




U Domu omladine Beograda na promotivnom događaju nadolazećeg izdanja Zaječarske Gitarijade grupa D Zoo, koja je prošle godine prema odluci stručnog žirija odabrana za najbolju sa teritorije Srbije, zvanično je predstavila album koji je osvojila u okviru nagradnog paketa.


Album ‘Treća Armija Trećeg Sveta’ je materijal koji će prvi put konkretno dočarati ideju i koncepciju našeg benda. To je muzika koja je nastala kao rezultat nekoliko godina živih nastupa i izvođenja starih demo pesama i sticanja potrebnog iskustva. Prilično smo zadovoljni kako je album ispao, a sada nas očekuje da vidimo kakva će biti recepcija pesama kod publike.”, oglasio se Filip Budanović ispred kompletnog benda, naglasivši da se tekstovi osam numera, koliko ih je zastupljeno na ovom izdanju koje je izašlo pod etiketom PGP-a, bave trenutno najaktuelnijim društvenim pitanjima, ali da su se oni kao autori trudili ne toliko da daju odgovore već da postavljaju pitanja.


Kompletan album snimljen je tokom februara ove godine u studiju Blaze, a uloga producenta pripala je Milošu Mihajloviću koji ima samo reči hvale i za bend i za pesme.


D Zoo nakon koncertne promocije 14. marta u Domu omladine Beograda nastavljaju sa koncertnim aktivnostima na kojima će predstaviti “Treću Armiju Trećeg Sveta”. U okviru promotivne turneje 49. Gitarijade D Zoo će osim u Srbiji svirati u Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.


Članovi benda Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (bas gitara), Ivan Dević (bas gitara) i Miloš Milin (bubanj) imaju samo reči hvale o Gitarijadi i preporučuju svim demo bendovima da se prijave na konkurs za 49. izdanje (info o konkursu: http://www.gitarijada.org/konkurs).


Gitarijada zauzima posebno mesto u našoj karijeri. Može se reći da je ona vrhunac naše demo karijere i u tom smislu festival koji nam je omogućio ubrzani proces izdavanja albuma i to za izdavačku kuću kao što je PGP, ali i niz drugih pogodnosti, u koje svakako spada i regionalna turneja. Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima i to je glavni razlog zašto bi ona trebala da bude obavezna stanica u putanji svakog benda.”, u jedan glas izjavili su članovi D Zoo.


YouTube za prvi singl “Zemlja ničega”: https://www.youtube.com/watch?v=uiYUSgib7Oo




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku