Duo ¨Pluto at the Junkyard¨ izdaje prvi materialSviđa ti se? Javi ostalima!

¨PLUTO AT THE JUNKYARD¨ je shoegaze/noise-pop duo nastao  krajem 2014. godine u Tuzli (BiH).

Bend je formiran sa željom članova da se bave, snimaju i rade isključivo na autorskoj muzici.

Za relativno kratak period uspjeli su u svojoj namjeri i od desetak autorskih stvari, izabrano je pet pjesama koje će se naći na prvom materijalu.

Radi se o EP (extended play) izdanju pod nazivom ¨Built to Last.¨

Bend snimanje privodi kraju a izdavanje materijala se očekuje početkom narednog mjeseca.

Iako su svi tekstovi pisani na engleskom jeziku, pjesme su ipak inspirirane okruženjem, stvarima i ljudima koje čine svakodnevicu. U muzici benda izražene su bas linije, interesantni ritmovi, popunjeni gitarskim dionicama po uzoru na grupe My Bloody Valentine i A Place to Bury Strangers.

Svaka pjesma ima jaku emotivnu notu.

Pored stalnih članova, na snimanju prvog materijala bendu će se pridružiti mnogobrojni muzičari, uglavnom iz Tuzle. Za producenta je izabran Ensar Hadžiselimović, gitarista i član bendova Noisethrill, Fetus i Mizaldo.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku