Nema odmora za aktuelne pobjednike DemofestaSviđa ti se? Javi ostalima!

Dok pred novim žirijem Jelen Demofesta stoji do sada najobimniji zadatak preslušavanja numera 461 demo benda, koliko ih se prijavilo na ovogodišnji konkurs, aktuelni pobjednici festivala, slovenački sastav Hulahoop i Low Peak Charlie, kao i Punkart iz BiH, predano i vrijedno rade na svojim novim pjesmama, spotovima, dogovaranju koncerta i mnogim drugim stvarima.  

"Od našeg nastupa na Jelen Demofestu stvorili smo album 'The Best Of', koji je napokon završen! Kao što smo više puta naglasili, da nije bilo Jelen Demofesta ovaj album još dugo ne bi bio završen. Sada slijede koncerti i promocije, za koje se nadamo da će napraviti još veći proboj na sceni i pojačati prepoznatljivost benda Hulahoop u regionu", kaže Anže Burja, bubnjar pobjedničkog sastava iz Kaminka i dodaje da će uskoro snimati i spot u MTV produkciji, što je još dio nagrade za osvojeno prvo mjesto na sedmom Jelen Demofestu.

Informacija da će se na omotu njihovog albuma naći i magneti, govori da će on biti nešto posebno i kvalitetno, ne samo u muzičkom, već i vizuelnom smislu.

"Kada se popnemo na binu, bilo da je u pitanju mali klub ili festivala sa više hiljada ljudi, naš recept ostaje isti - sviramo najbolje što možemo i uživamo u onome šta radimo. To ljudi primjećuju, osjećaju i uživaju u koncertu. Publika u Banjaluci je odlična i mi već željno očekujemo ovogodišnji Jelen Demofest", istiće Anže.

I tuzlanski bend Punkart bio je veoma produktivan tokom jeseni i zime, a nagradu od 3.000 evra koju su dobili kao drugoplasirani sastav Jelen Demofesta, "bacili" su na papir i dijelili, množili, oduzimali i sabirali.

"Na kraju smo kupili gitarsku opremu za bend, snimili album koji je trenutno u fazi miksanja, snimili spot za pjesmu 'Meni je dosta', koji bi trebao ubrzo biti gotov, spremili smo oficijelne plakate, pripreme za štampanje majica i sve to bi trebali završiti u roku od mjesec dana, tako da se na Jelen Demofest vraćamo jako ozbiljni, zahvaljujući budžetu ovog super festivala", ističe Haris Alibašić, frontmen grupe.

Punkart imaju već dosta dogovorenih nastupa, pa pored Jelen Demofesta, sviraće i na Exitu, kao i u Sloveniji, a završavaju i novi album, kao i reizdanja dva ranija demo albuma.

"Jelen Demofest je vjerovatno jedna od najboljih stvari koja nam se desila u životu. Jelen Demofest je bio odskočna daska koja nama je dala motiv da se 'ispalimo u svemir', pa makar otišli 10 metara od Zemlje", naglašava Haris.

Nakon prošlog Jelen Demofesta i trećeg mjesta, ljubljanski Low Peak Charlie je dobio velike pohvale u Sloveniji.

"Imali smo zaista dosta koncerata. Trenutno pripremamo materijal za novu ploču, koju ćemo snimati na jesen i nadamo se da će do tada sve biti spremno", navodi Andrej Kresevič, vokal ovog benda.

Kada je u pitanju nagrada Jelen Demofesta, dodaje da je bend Low Peak Charlie planira iskoristiti za snimanje novog albuma, tako da ona još čeka na svoju misiju.

"Na Jelen Demofestu smo ostvarili odlična prijateljstva i kao i kontakte, tako da smo bili i na mini turneji po Hrvatskoj", kaže Andrej, a njegov kolega i gitarista Luka Križman dodaje da sa albumom ne žure, jer na njemu žele pokazati sve što znaju, kako bi predstavili proizvod na koji će, prije svega, biti stvarno ponosni.

"Već prošle godine nam nije bilo teško nastupati na sjajnoj bini Jelen Demofesta, jer smo došli u Banjaluku bez ikakvih očekivanja kada je u pitanju plasman ili nagrada. To što smo postigli svakako je veliki plus, ali glavni razlog za ovakvu opuštenost sigurno je divna publika, koja mislim da bi mogla 'dići' i najnapetijeg izvođača. Osjećali smo se kao u Sloveniji, možda i bolje", prisjeća se Luka.

Osmi Jelen Demofest će biti održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, a lokacija festivala bi uskoro trebala biti poznata.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku