Poljski metal bendovi OBSCURE SPHINX i THY DISEASE u Novom Sadu 18.Aprila!!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

OBSCURE SPHINX and THY DISEASE
Novosadski klub CK13 | 18. April 2015.
Ulaznica: 300 dinara

Crime:Scene, u saradnji sa Hammer and Tongs, predstavlja dva ekstremna benda iz Poljske: THY DISEASE i OBSCURE SPHINX. Obscure Sphinx dolaze iz Varšave i sviraju mračni post metal sa kombinacijom doom metala, post rock i progressive metala. Elektronika i semplovi su sastavni deo njihovog zvučnog setup-a a glavni aduti ovog benda su Zofia Fraś (energična frontmenka) i osmožičane gitare+šestožičani bas. Poslednji album Void Mother, dobio je odlične kritike, a objavljen je 2013. godine. Thy Disease dolaze iz Krakova. Bend je osnovan 1999. godine a osnovali su ga članovi bendova Sceptic, Anal Stench i Crionics. Svoj stil nazivaju industrial deathrash metal. Tematiku njihove muzike i tekstova prati nihilizam, apokalipsa i ratno stanje. Njihov četvrti album 2006. godine izlazi za Empire Records. Na ovoj turneji promovišu svoj poslednji album Costumes of Technocracy izdat 2014. godine. Kao lokalni support nastupiće dva odlična death metal benda - Mud Factory iz Vranja i Obscured iz Novog Sada. Mud Factory za kratko vreme ostvaruju niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. Požarevackoj Gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu kao i osvojeno prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi, iza sebe imaju ep 'Born for Doom'. Obscured, formiran 2005, sviraju black death metal i iza sebe imaju nekoliko izdanja, video spotova i svakako dosta zapaženih nastupa po festivalima i raznim gradovima (Subotica, Zrenjanin, Beograd, Bečej...). Ove godine bend slavi 10 godina postojanja.

satnica:
======
21:30 - MUD FACTORY | thrash death metal (Vranje)
22:15 - OBSCURED | black/death metal (Novi Sad)
23:00 - THY DISEASE | industrial death metal (Poland)
00:00 - OBSCURE SPHINX | dark post metal (Poland)

Thy Disease video - https://www.youtube.com/watch?v=eWYcZ_qkZqA

vise informacija o koncertu na eventu:




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku