Kino pleme & Popscotch radio predstavljaju : Lost Harbours (UK) & Waterflower (LA) - Psihodelični folk i filmske projekcije u Gavezu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Popscotch radio i Gavez Klub vas pozivaju na jedinstveni audiovizuelni događaj smešten u srcu šume Ade, slušaćemo dvoje mantraško psihodeličnih muzičara iz V. Britanije i Letonije koji su trenutno na turneji, a Gavez ce se pretvoriti u jedno veliko platno šumskog bioskopa koji ćemo upriličiti sa njihovim video radovima i našim filmskim trakama.


LOST HARBOURS

(Southend-on-Sea, UK)
-----------------------------

Formirani u britanskom gradu Southend-on-Sea,, Lost Harbours spajaju folk tematiku i kantautorstvo sa apstraktnijim bučnim i ambijentalnim zvucima kako bi skovali njihovu viziju psihodelične folk muzike.

Pod uticajem su acid folka, noise muzičara kao što su Wolf Eyes i Nacht Insecten, finske free folk scene i pisanja Vilijema Blejka i Vilijema Houp Hodžsona..U poslednjih nekoliko godina su svirali sa Mirroring (Grouper/Tiny Vipers), Boduf Songs, Jessica Bailiff, Dead Rat Orchestra, The Owl Service, Kemper Norton, Library Tapes i imali turneje širom Engleske i Evrope.

Od 2009e su izdali šest EPva, dva albuma, Hymns and Ghosts (sa prelepim vokalom Bobbie Watson iz benda Comus) i Failing Light koji je nahvaljen od strane The Quietus, Julian Copea, The Liminal, Norman Records, Foxi Digitalis, Heathen Harvest...a uživo su improvizovali nekoliko soundtrackova za filmove Kennetha Angera. .

"Hymns and Ghosts" je album koji vuče korene iz bogate tradicije britanskog folka iz kasnih 60ih i ranih 70ih, gde prisustvo dronujućih violina i šaputavih, spektralnih vokala stvara duboku hipnotičnu atmosferu na šest pesama, prizivajući bendove kao što su Comus i Natural Snow Buildings (The Quietus)


https://lostharbours.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/lostharbours/


WATERFLOWER

(Riga, Latvia)
----------------------

Waterflower je audiovizuelno putovanje u atmosferični, eterični svet multimedijalne umetnice Sabine Moore. Trenutno živi u Rigi, Letoniji , a njena muzika je nalih muzičkim kolažima od zvukova instrumenata igračaka, vode, blipova digitrona, začaranih klavirskih melodija, staklenih perli i sublimnih vokalizacija . Njen meditativni stil kombinuje uticaje iz bogate tradicije letonske folk muzike, zadržavajući elemente modernog popa.


https://soundcloud.com/waterflower/sets/sun-in-the-surface/s-wQwgb

https://vimeo.com/waterflower

Na turneji

14 March 15 - Milton Keynes Gallery Shield Patterns, Esperi.
17 April 15 - Saint Etienne
18 April 15 - Aubenas With Raymonde Howard.
19 April 15 - Kraspek Lyon.
21 April 15 - Albi, France Houseshow
24 April 15 - Koffie 5Euro, Netherlands
25 April 15 - Antwerp, Belgium
30 April 15 - Madame Claudes, Berlin
17 June 15 - Gavez, Beograd
18 June 15 - Novi Sad
19 - 20 June 15 - Flex Fest, Budapest, Hungary.
27 June 15 - Leigh Folk Festival.


Upad: 200 dinara




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku