JEDINI KONCERT NORVEŠKOG BENDA WARDRUNA NA BALKANU OVE ZIME



Sviđa ti se? Javi ostalima!


WARDRUNA ĆE ZAJEDNO SA BENDOM SMALLMAN ODRŽATI SVOJ PRVI KONCERT U BUGARSKOJ, 25. FEBRUARA U NACIONALNOJ PALATI KULTURE

Nakon nezaboravnog Transfiguration festivala na Rodopskim planinama ovog leta, prvi u nizu aktivnosti predviđenih za 2016. godinu je koncert u saradnji sa Nacionalnom Palatom Kulture, a ujedno predstavlja zagrevanje za idući festival.
    25. februara, u sali broj 3 Nacionalne Palate Kulture, norveški bend Wardruna će održati prvi koncert u Bugarskoj, koji je ujedno i jedini njihov koncert na Balkanu ove zime. Ograničen broj promotivnih karata se već može kupiti preko web stranice ili na blagajnama Nacionalne Palate Kulture.
    Epski zvuk benda je već poznat javnosti iz serije „Vikinzi", gde je frontmen, Einar Selvik, ujedno glumac i koautor muzike za seriju.
    Izražajna muzika koja se izvodi na autentičnim instrumentima i slaže sa pričama i legendama o vikinzima, izvešće se na bini koja je posebno napravljena za taj događaj. Nekonvencionalan dizajn, kao i audio-vizuelna oprema poslednje generacije, garantuju nezaboravno iskustvo i performans koji se kao takav prvi put održava u Nacionalnoj Palati Kulture, u sali broj 3.
           Bugarski domaćini su etno-ambijentalni bend smallman, koji je etabliran kao najprepoznatljiviji bend nezavisne bugarske scene. Koncert će ujedno biti i prvi nastup nakon Transfiguration festivala ovog leta, a bend je svojim obožavateljima obećao drugačije i nezaboravno iskustvo.
          U prodaji je ograničen broj od 900 karata po ceni od 35 evra za sve ljubitelje muzike koji bi želeli da sebe i druge obraduju poklonom.

http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=43633&lang=US

NEŠTO VIŠE O UČESNICIMA
       Wardruna je muzički fenomen koji se ističe u moru fantastičnih norveških bendova. Idejni tvorac je multi-instrumentalista, Einar Selvik, poznat kao bivši bubnjar norveškog benda Gorgoroth. Inspiracija za bend je potekla iz Selvikovog jakog interesovanja za skandinavsku antiku i srednji vek, norvešku i islandsku narodnu muziku, severnjački šamanizam i drevno skandinavsko pismo – rune. Njihov cilj nije interpretacija autentične narodne muzike, već korišćenje tradicionalnih instrumenata (neke je Selvik sam napravio) kako bi se postigao zvuk neofolka.
    Njihov prvi album iz 2009. godine, Runaljod - Gap Var Ginnunga, predstavlja početak trilogije zasnovane na drevnim runama i paganskim ritualima koji su povezani. Savršeno odsviran drugi album, Runaljod – Yggdrasil, uključuje više horskih deonica.
     U vreme izdavanja albuma 2013. godine, muzika Wardrune je dospela u seriju „Vikinzi", koja je opčinila svet i pridobila mnoge poklonike. Ljubitelji serije su pozitivno reagovali na prvu pesmu Wardrune, što je rezultiralo velikom prodajom albuma i čvršćom saradnjom između tvoraca serije i benda. Selvik ubrzo počinje da glumi u seriji, sarađuje sa glavnim kompozitorom, Trevorom Morisom i izvodi posebnu verziju Vikinške Svite za orkestar na filmskom i muzičkom festivalu u Krakovu 2015. godine.
      Smallman je hrabro zakoračio u alternativnu scenu, istovremeno crpeći inspiraciju iz bogate narodne tradicije tokom poslednjih 15 godina. Četiri člana čine jedan od najupečatljivijih bendova bugarske scene. Njihov prepoznatljiv zvuk i impresivan vizuelni nastup, čini ih jednim od omiljenih bendova današnjice. Treći album, Envision, izdat je u proleće 2014. godine i doveo ih do uspešnih koncerata, kao što je rasprodat koncert u Bugarskoj i širom Balkana. Ove godine, Envision je izdat na vinilu, a bend se sprema za nove nastupe širom Evrope iduće godine.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku