Nova ’’Vizija nije stala’’ nakon 10 godina od izlaska prve



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Godine 2006. u gradu rokenrola, Zaječaru, ekipa okupljena oko ideje četiri elementa, sa akcentom na muzičkom delu hip-hop kulture, predanim radom izbacuje kultni mixtape pod nazivom ''Vizija nije stala''. Ivan Andrijašević – DJ Fokus okuplja (skoro) sve zaječarske repere pod jedan rep kišobran u ideji da se rad i delo lokalne rep zajednice materijalizuje. Na ''Viziji'' su se našla dobro poznata imena tadašnje srpske rep scene, poput pionira lokalnog repa grupe OLN i Bezdušnog Đona, ali i ona koja će zahvaljujući ''Viziji'' i svom radu to tek postati – Supreme i Sab (tada deo iste grupe Duh Istoka), Lord, Definit (sada Piksi), Rasta Brat (tada deo grupe Bratstvo i B23), Filtrone (tada deo grupe B23, danas Mortus Klasik)...

Nakon 10 godina od ovog, za zaječarsku muzičku scenu, ali i šire, epohalnog dela u pripremi je nova ''Vizija'' koja će biti svojevrsni dokument novog vremena i novog talasa zaječarskog repa. Kao i na onoj pre 10 godina i ovaj VNS mixtape svojim numerama upriličiće Bezdušni Đon, Sab, Supreme, Vorda i LP (iz OLN grupe), Ronima Torima, Piksi, Mortus Klasik, a na istoj će se naći i stara garda koja nije bila deo prve kompilacije poput Avramela, El Chupakabre, Lespa Maksimalnog, Toolkasa, Đ Mkd-a, i imena novog zaječarskog rep talasa White Hill Gang i Timočki. Identična stvar kao i pre 10 godina, glavni i odgovorni urednik mixtape-a – DJ Fokus.

U pripremi je par promotivnih žurki zarad većeg tiraža kompilacije koja će svoju opiljivu varijantu naći u obliku kompakt diska. Prva je najavljena za 18. mart u prostorijama bivše kafane ''Krivelj'', sadašnje mesne zajednice ''Timok'' u Zaječaru. Takođe, planira se promocija na prostoru zatvorenog tipa, tribina koja će pratiti istu, diskusije i jedna velika promocija izdanja na otvorenom prostoru. Negde početkom leta očekujemo ovu veliku kompilaciju koja će predstaviti trenutni opus zaječarske rep scene i proslavu najznačajnijeg mixtape-a zaječarske rep scene, a i šire – VIZIJA NIJE STALA.



foto: Milan Petrović



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku