Nova ’’Vizija nije stala’’ nakon 10 godina od izlaska prveSviđa ti se? Javi ostalima!

Godine 2006. u gradu rokenrola, Zaječaru, ekipa okupljena oko ideje četiri elementa, sa akcentom na muzičkom delu hip-hop kulture, predanim radom izbacuje kultni mixtape pod nazivom ''Vizija nije stala''. Ivan Andrijašević – DJ Fokus okuplja (skoro) sve zaječarske repere pod jedan rep kišobran u ideji da se rad i delo lokalne rep zajednice materijalizuje. Na ''Viziji'' su se našla dobro poznata imena tadašnje srpske rep scene, poput pionira lokalnog repa grupe OLN i Bezdušnog Đona, ali i ona koja će zahvaljujući ''Viziji'' i svom radu to tek postati – Supreme i Sab (tada deo iste grupe Duh Istoka), Lord, Definit (sada Piksi), Rasta Brat (tada deo grupe Bratstvo i B23), Filtrone (tada deo grupe B23, danas Mortus Klasik)...

Nakon 10 godina od ovog, za zaječarsku muzičku scenu, ali i šire, epohalnog dela u pripremi je nova ''Vizija'' koja će biti svojevrsni dokument novog vremena i novog talasa zaječarskog repa. Kao i na onoj pre 10 godina i ovaj VNS mixtape svojim numerama upriličiće Bezdušni Đon, Sab, Supreme, Vorda i LP (iz OLN grupe), Ronima Torima, Piksi, Mortus Klasik, a na istoj će se naći i stara garda koja nije bila deo prve kompilacije poput Avramela, El Chupakabre, Lespa Maksimalnog, Toolkasa, Đ Mkd-a, i imena novog zaječarskog rep talasa White Hill Gang i Timočki. Identična stvar kao i pre 10 godina, glavni i odgovorni urednik mixtape-a – DJ Fokus.

U pripremi je par promotivnih žurki zarad većeg tiraža kompilacije koja će svoju opiljivu varijantu naći u obliku kompakt diska. Prva je najavljena za 18. mart u prostorijama bivše kafane ''Krivelj'', sadašnje mesne zajednice ''Timok'' u Zaječaru. Takođe, planira se promocija na prostoru zatvorenog tipa, tribina koja će pratiti istu, diskusije i jedna velika promocija izdanja na otvorenom prostoru. Negde početkom leta očekujemo ovu veliku kompilaciju koja će predstaviti trenutni opus zaječarske rep scene i proslavu najznačajnijeg mixtape-a zaječarske rep scene, a i šire – VIZIJA NIJE STALA.foto: Milan PetrovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.