Nekrst: "Blitzkrieg" metal fanzin



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Srbija je dobila novo metal glasilo upečatljivog, i priznaćete provokativnog naziva (i provokativnih naslovnica - pogledajte npr #2). Radi se o fanzinu čiji je pokretač vojvođanski metal podmladak Andrej Romić, uz svesrdnu podršku starijeg fanzinaša Desje.

U naslovu sam se poslužio pozajmljenim terminom "Blitzkrieg" kojim je Toni uspeo da savršeno opiše suštinu fanzina. Radi se o glasilu koje po svom obimu više podseća na nekadašnje njuzletere koje su izdavali fanzinaši, distribucije i izdavači sa namerom da između brojeva i izdanja obaveštavaju čitaoce o novostima i tako "prezube" do novog regularnog broja. Sadržaj je vrlo jednostavan i koncept se za sada sastoji u objavljivanju isključivo kratkih recenzija metal izdanja, posebno posvećenih death i prog podpravcima. Malo iznenađenje, jer je ime pravo blekersko. 

Do sada su izašla dva broja u veoma kratkom razmaku (možda nedelju dana). Verovatno je još uvek rano da vidimo u kom smeru će se čitava priča razvijati, ali ako nastave sa ovim tempom, možda nećemo previše dugo čekati.

Brojeve ćete lako naći na fejsbuku.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku