Nekrst: "Blitzkrieg" metal fanzinSviđa ti se? Javi ostalima!


Srbija je dobila novo metal glasilo upečatljivog, i priznaćete provokativnog naziva (i provokativnih naslovnica - pogledajte npr #2). Radi se o fanzinu čiji je pokretač vojvođanski metal podmladak Andrej Romić, uz svesrdnu podršku starijeg fanzinaša Desje.

U naslovu sam se poslužio pozajmljenim terminom "Blitzkrieg" kojim je Toni uspeo da savršeno opiše suštinu fanzina. Radi se o glasilu koje po svom obimu više podseća na nekadašnje njuzletere koje su izdavali fanzinaši, distribucije i izdavači sa namerom da između brojeva i izdanja obaveštavaju čitaoce o novostima i tako "prezube" do novog regularnog broja. Sadržaj je vrlo jednostavan i koncept se za sada sastoji u objavljivanju isključivo kratkih recenzija metal izdanja, posebno posvećenih death i prog podpravcima. Malo iznenađenje, jer je ime pravo blekersko. 

Do sada su izašla dva broja u veoma kratkom razmaku (možda nedelju dana). Verovatno je još uvek rano da vidimo u kom smeru će se čitava priča razvijati, ali ako nastave sa ovim tempom, možda nećemo previše dugo čekati.

Brojeve ćete lako naći na fejsbuku.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.